Pütürge'de Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

Pütürge'de Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor
A- A+

Pütürge’de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 214 konut, 38 işyeri ve 1 cami tamamlandı. Devam eden projelerle birlikte ilçe, modern bir yapıya kavuşuyor.


Malatya’nın Pütürge ilçesinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önemli projeler hayata geçiriliyor. Vali Seddar Yavuz, ilçedeki incelemeleri sırasında tamamlanan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Vali Yavuz, Pütürge’nin modern bir yapıya kavuştuğunu belirterek, emeği geçen bakanlara ve Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.

"Pütürge’de Muhteşem Bir Dönüşüm Sağlandı"
Vali Yavuz, açıklamasında şunları söyledi:
“Pütürge Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 214 konut, 38 işyeri ve 1 cami inşaatı tamamlanmıştır. Yöresel mimariye uygun muhteşem bir dönüşüm sağlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyorum.”

"Yeni Konutlarla İlçe Yeniden İnşa Ediliyor"
Ayrıca, Vali Yavuz, Pütürge Merkez Köylü Mahallesi’nde devam eden çalışmaları da değerlendirdi:
“Pütürge Merkez Köylü Mahallesi’nde inşaatı devam eden 298 konut ile yeni ihalesi yapılan 515 konut alanında incelemelerde bulunduk. Toplam konut sayısı 813 olacak. Emeği geçen Bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”


Pütürge’de kentsel dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresi değişirken, tamamlanan konutlar ve işyerleri modern yaşam alanları oluşturuyor. Devam eden projelerle birlikte Pütürge, hem yerel mimariyi koruyarak hem de modern bir yapıya kavuşarak yenilenmeye devam ediyor.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar