Mücbir Sebep Süresi uzatılmalı

Mücbir Sebep Süresi uzatılmalı
A- A+

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Caddesi'nde konteynerlerde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. Sadıkoğlu, esnafların ticaret yapamadığını, sadece var olma mücadelesi verdiğini belirterek, mücbir sebep süresinin uzatılması gerektiğini vurguladı.


MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Caddesi üzerinde konteynerlerde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Depremin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen toparlanma sürecinin beklenen hızda ilerlemediğini belirten Sadıkoğlu, şehrin ticaretinin hızlıca ayağa kaldırılması gerektiğini ifade etti. Sadıkoğlu, konteynerlerde faaliyet gösteren esnafların ticaret yapamadığını, sadece var olma mücadelesi verdiğini söyledi.


Sadıkoğlu, konteynerlerde zor şartlar altında ticaret yapmaya çalışan esnafların yaşadığı fiziki sorunların ivedi bir şekilde çözülmesi gerektiğini belirterek, ilgili kurumlarla sürekli iletişimde olduklarını ifade etti. Ayrıca, mücbir sebep süresinin uzatılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Sadıkoğlu, aksi takdirde esnafların biriken sigorta, pirim ve vergi gibi kamu borçlarını ödemesinin imkansız olduğunu vurguladı. 

Şehirde inşası devam eden iş yerlerinin sayısının artırılması ve sürecin hızlandırılması gerektiğine dikkat çeken Sadıkoğlu, "İş yerleri ne kadar hızlı tamamlanır ve teslim edilirse, şehrimiz o kadar hızlı ayağa kalkacaktır" dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar