Malatya Valiliği taşındı

Malatya Valiliği taşındı
A- A+

Malatya'yı da büyük çapta etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, ciddi ölçüde hasar gören Malatya Hükümet Konağı da boşaltılmaya başlandı. Malatya Valiliği, İstasyon Virajı'nda bulunan, geçtiğimiz aylarda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de nakledildiği İMKB Fatma Aliye Borsa Kız  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşındığı bildirildi.

6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremin büyük çapta hasara neden olduğu, bazı bölümlerinde duvar çökmeleri olan, duvarlarının önemli bir bölümü çatlayan yaklaşık 80 yıllık Malatya Hükümet Konağı da, elverişsiz duruma geldi.

2011'de yapılan büyük çaplı onarım sırasında bazı odalarında birleştirme yapılan, duvarları yıkılıp yeniden düzenlenen, Valilik makam katına mermer döşenmesi nedeniyle binanın taşıyacağı yükün çok arttığı binanın bu nedenle etkilendiği, büyük depremlerin binaya büyük zarar verdiği öne sürülüyor.

Malatya'da ilk depremin ardından, 13.24'te meydana gelen ikinci deprem sırasında, il yöneticilerinin ve bazı milletvekillerinin, ilgili daire müdürlerinin toplantı halinde oldukları, 'çök kapan' yaparak depremden korunmaya çalıştıkları, bu depremin ilk depremin verdiği bina hasarını artırdığı ve binanın boşaltılması kararının alındığı öğrenildi.

Valilik makamının yanı sıra, yine depremde büyük çapta hasar gören Çevre Yolu'ndaki MATİM İş Merkezi'nde bulunan Nüfus Müdürlüğü'nün de, İMKB Fatma Aliye Borsa Kız  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşındığı belirtildi.

ADLİYENİN DURUMU..
Depremde Malatya Adliye binasının da ağır hasar aldığı, bu nedenle de Malatya’da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin  Malatya Adliyesinin karşısında bulunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün binasında çalışma yürüttüğü ve Malatya Adliyesi ile ilgili adli ve idari işlemlerin geçici olarak burada yapıldığı öğrenildi.

KAYNAK: malatyahaber.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar