Malatya'da Deprem Soruşturmasına 7 tutuklama

Malatya'da Deprem Soruşturmasına 7 tutuklama
A- A+

6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu yıkılan binalarda meydana gelen ölüm ve yaralanma olayları ile ilgili sorumluluğu bulunan mimar, müteahhit, mühendis, denetim görevlisi ve bina sahiplerine yönelik soruşturmada 7 kişinin tutuklandığı açıklandı. 

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra başlatılan soruşturmanın ilk aşamasında toplam 46 şüpheli hakkında gözaltı ve haklarında yakalama kararı verildiği bildirildi. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince 19 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı, bunlardan 7 şüphelinin tutuklandığı, 12 şüpheli hakkındaki işlemlerin ise sürdüğü kaydedildi.

Haklarında gözaltı ve yakalama kararı verilen  20 şüphelinin yakalanması yönelik  olarak Ankara, Antalya, Çanakkale, Çorum, İstanbul, Konya ve Ordu İlleri ile irtibata geçildiği ve bu şüpheliler için yurtdışı yasağı çıkartıldığı belirtildi. 

-Malatya Emniyeti’nin açıklaması 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde; “06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen iki deprem sonucu ilimizde bulunan binalarda hasar ve yıkım oluşması ile meydana gelen ölüm ve yaralanma olayları ile ilgili sorumluluğu bulunan mimar, müteahhit, mühendis, denetim görevlisi ve bina sahibi olmak üzere toplam 46 şahıs hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 19 şahıs gözaltına alınmış bunlardan 7’si çıkartılmış oldukları adli makamlarca tutuklanmış, 12 şüphelinin işlemleri ise halen devam etmektedir.

Konu ile ilgili 20 şüphelinin yakalanması yönelik Ankara, Antalya, Çanakkale, Çorum, İstanbul, Konya ve Ordu İllerine gerekli talimatlar yazılmış haklarında yurt dışı yasağı tedbir kararı alınmıştır.

7 şüphelinin açık kimlik ve adres bilgisine yönelik çalışmalarımız halen devam etmektedir.”

-Malatya Adliyesi de hasarlı

Deprem de Malatya Adliye binasının da ağır hasar aldığı, bu nedenle de Malatya’da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin  Malatya Adliyesinin karşısında bulunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün binasında çalışma yürüttüğü ve Malatya Adliyesi ile ilgili adli ve idari işlemlerin geçici olarak burada yapıldığı öğrenildi.  

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar