Malatya'da ilk aşamada 11 bin konteyner hizmete sunulacak

Malatya'da ilk aşamada 11 bin konteyner hizmete sunulacak
A- A+

Malatya’da ilk aşamada 11 bin konteyner kapasiteli 18 noktada  konteyner kent kurulacağı bildirildi. Süreci tamamlanan enkazların kaldırılmasına ise başlandı. 

Malatya'da AFAD Koordinasyon Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Malatya’da şuanda 1.110 konteynerin depremzedelere hizmet vermeye  başladığını belirterek, ilk aşamada 18 ayrı noktada yaklaşık 11 bin konteynerin Malatya’da depremzedelerin kullanımına sunulacağını ifade etti.

Malatya’da enkazların kaldırılmaya başlandığını da belirten Ersoy, "Bugün itibarıyla Malatya’da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Savcılık, bilirkişi, AFAD raporları gibi süreçleri tamamlanan binaların enkazlarını kaldırmaya başladık. Prosedürü tamamlanmış binaların güvenlikli anlara ve numaralandırılmış noktalara kaydırılması işlemeleri bugün itibarıyla yapılıyor." ifadelerini kaydetti. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar