Genç Öğretmenin Ölümü Üzdü

Genç Öğretmenin Ölümü Üzdü
A- A+
  • Malatya’da 5 aylık hamile  öğretmen genç bir kadın evinde asılı vaziyette ölmüş olarak bulundu. 

Olay, öğlen saatlerinde merkez Battalgazi ilçesi Paşaköşkü Mahallesi Kalamış Sokakta bulunan bir apartman dairesinde meydana geldi.

İhbar üzerine adrese giden polis ekipleri Zeynep Yılmaz’ı (29) asılı vaziyette ölmüş olarak buldu. Yapılan incelemede genç kadını intihar etmiş olduğu ihtimali üzerinde duruldu.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından genç kadını cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

29 yaşındaki genç kadının 5 aylık hamile olduğu, olay öncesi bir de mektup yazdığı öğrenildi.

Genç öğretmenin bir özel okulda çalışırken yıllık sözleşmesinin sona ermesi üzerine hamileliği nedeniyle 14 Haziran 2024 tarihinde işten ayrıldığı ve yeni bir sözleşme imzalamadığı öğrenildi. 

Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından genç kadının cenazesi Beydağı  (Mamurek) Mahallesinde toprağa verildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır yayınladığı başsağlığ ımesajında, Kıymetli meslektaşımız Zeynep Yılmaz’ın müteessir olduğumuz bir şekilde vefat ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Değerli meslektaşımıza rahmet , yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Camiamızın başı sağolsun.” ifadelerini kaydetti. 

-Özel Okuldan açıklama 

Genç öğretmenin, daha önce çalışmış olduğu okuldan işten çıkartıldığı iddiası Yeni Yüzyıl Okulları tarafından kabul edilmeyerek Yeni Yüzyıl Okulları Avukatı Basri Gündüz tarafından yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi,

“Sosyal Medya Ve Haber Sitelerinde 02.08.2024 Tarihinde yayınlanan ‘” özel okulda çalışırken işten çıkarılması üzerine bunalıma giren öğretmen intihar ederek öldü’’ haberi üzerine sosyal medya ve birçok paylaşım sitesinde kurumumuz hedef alınarak kurumumuza yönelik iftira boyutunda söylemlerde bulunulmuştur. Söz konusu söylemlerde bulunan kullanıcılar hakkında yasal yollara başvurular yapılmış olup deformasyonun önlenmesi amacı ile haksız söylemlere dair aşağıdaki şekilde açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

     Öncelikle mefhum olay nedeni ile hayatına son veren meslektaşımız Z.Y ‘nin ölümü nedeni ile duymuş olduğumuz elem ve üzüntüyü belirtip, Z.Y’nin kurumumuz bünyesinde 10.10.2023 tarihinde Müzik öğretmeni olarak görev yapmaya başlamış Mayıs 2024 tarihinde yeni eğitim dönemi görüşmeleri esnasında farklı bir kurumla devam etmek istediğini beyan etmesi üzerine ısrarlarımıza rağmen almış olduğu karardaki tutumu nedeni ile iş akdi karşılıklı olarak sona erdirilmiş, kendisine çalışması süresi boyunca hak etmiş olduğu tüm özlük ve parasal hakları ödenmiştir.

      Hülhasa; sosyal medyada kurumumuz aleyhine yayınlanan haberler nedeni ile kurumumuzu hedef göstererek yorumlarda bulunan geçek ve tüzel kişiler hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, meydana gelen mefhum intihar olayı ile kurumumuzun hiçbir ilgisinin olmadığı müteveffanın kurumumuzdan ayrıldıktan 3 ay (üç ay) sonra hayatına son verdiği bu süreç içerisinde başkaca maddi ve manevi sorunlar yaşadığı bilgisine ulaştığımızdan kurumumuzun bu tarih itibari ile hedef gösterilmesi durumunda yine yasal yollara başvuracağımıza dair işbu açıklamayı zarureti hasıl olmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar