" 51. tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini oluşturmaktadır"

A- A+

Deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, Malatya’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem için değerlendirmesinde, “Anormal bir durum yok, 18 ay sonra olan 51. tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini oluşturmaktadır.” dedi.

Deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.4 büyüklüğündeki deprem için bir değerlendirme yaparak, anormal bir durum olmadığını ve korku ve panik ortamı yaşatmak isteyenlere uyulmaması çağrısında bulundu.

Dr. Ramazan Demirtaş’ın değerlendirmesi şu şekilde:

“Yeşilyurt'un (#Malatya) 15km güneyi, Aşağıköy'ün 3km GGB'sında: 01.08.2024 05:52, Mw=4.4'lük tetiklenmiş bağımsız bir #deprem oldu.

1-) Aşağıköy-Üçgöze arasında uzanan DAF'ın 12 km kuzeyinde, Çöşnük fayına dik 10km uzunlukta KD-GB gidişli bir faydan kaynaklandığı söylenebilir.

2-) Deprem Çöşnük (Kavaktepe-Yeşilyurt Fayı) Fayı ile Doğu Anadolu Fay Zonu arasında, bu faylara çapraz uzanan ve Türkiye Diri Fay Haritasın'da yer almayan KD-GB gidişli muhtemelen sol yanal atımlı doğrultu atımlı faylanmadan ileri geldiği tahmin edilmektedir.

3-) Anormal bir durum yok, 18 ay sonra olan 51. tetiklenmiş bağımsız depremlerden birini oluşturmaktadır.

4-) Haritada görüldüğü üzere 6 Şubat 2023 (Mw=7.6) sonrası bu civarda 4.0 ile 6.0 arasında 51 tetiklenmiş deprem oldu.

5-) Birileri her zaman olduğu gibi, ucuz kahramanlık ya da farklı rant odaklı amaçlarını gerçekleştirmek için, büyük korku depremi tetikleyebilir ya da 3.5 milyon yıl önce aktivitesini kaybetmiş Malatya fayını harekete geçirebilir, birileri de Çöşnük fayını, dikkate almayın..”

malatyayenises.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar