217 servise cezai işlem uygulandı

217 servise cezai işlem uygulandı
A- A+

 2024-2025 eğitim-öğretim yılıyla birlikte Malatya'da okul servislerine yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor. Servis yönetmeliğine uymayan 217 araca cezai işlem uygulandı.


2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servislerine yönelik denetimlerine hız verdi. Öğrencilerin güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti almasını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, servis yönetmeliğine uygunluk kontrolleri gerçekleştirildi.

Servislerde Güvenlik Ön Planda
Eğitim Kampüsü girişinde yapılan denetimlerde, ekipler servis araçlarında birçok unsuru inceledi. Araç sürücülerinin ruhsat ve ehliyetleri, belirlenen yolcu kapasitesi, emniyet kemerlerinin kullanımı, güzergâh izin belgeleri ve yangın söndürme tüpleri, okul servisi yönetmeliğine uygun olup olmadığı yönünden kontrol edildi. Denetimlerin, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde okullarına ulaşımlarını sağlamak amacıyla sıkı bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.

Cezai İşlemler Uygulandı
Denetimlerin ilk haftasında toplam 618 araç kontrol edilirken, 217 araca servis yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Denetim sırasında servis şoförlerine yönetmelik hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak uyarılarda bulunuldu.

Denetimler Aralıksız Sürecek
Ekiplerin, öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla denetimlere aralıksız devam edeceği bildirildi. "Öğrencilerimizin güvenliği bizim önceliğimiz. Denetimler, eğitim-öğretim dönemi boyunca titizlikle sürdürülecektir" denildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar