Suriye'den getirdiği altınları Malatya'da pazarlarken yakalandı

Suriye'den getirdiği altınları Malatya'da pazarlarken yakalandı
A- A+

Suriye'den getirdiği altınları Malatya'da pazarlayan bir şahsın, Jandarma tarafından yapılan operasyonla suç delili altın, para ve  malzemelerle ele geçirildiği bildirildi.

Jandarma'dan edinilen bilgiye göre, Yeşilyurt ilçesine bağlı Fatih Mahallesi'nde bir şahsın, Suriye'den getirdiği altınları Türk ve Suriye uyruklu kişilere sattığı ihbarı üzerine, şahsın kaldığı konteyner ve eklerinde arama yapıldı. Aramada toplam ağırlığı

2 kilo 897 gram olan çeşitli ebatlarda 21 ayar 417 adet altın, bu ticaretten elde edilen 128 bin TL, 1 para sayma makinesi, 1 hassas terazi, 1 bilezik ölçme aleti, 1 yüzük ölçme aleti ele geçti. Malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon TL olduğu belirlendi.

Hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele ve Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunlarına Muhalefet' suçlarından işlem yapılan şahsın, uyruğu hakkında bilgi verilmedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar