Pütürgeli Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan'a Vakıf İnsan Ödülü Verildi

Pütürgeli Hayırsever İş İnsanı Bayram Kızılaslan'a Vakıf İnsan Ödülü Verildi
A- A+

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yeni Caminin restorasyonunu, Söğütlü Caminin ise yapımını üstlenen Malatya -Pütürgeli  hayırsever iş insanı Bayram Kızıaslan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Vakıf İnsan Ödülü verildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.

-Erdoğan tebrik etti 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. Özellikle vakıf kültürümüzün yaşatılmasına öncülük edenleri taltif etmek, onlara emekleri için teşekkür etmek çok önemlidir.  Vakıf Haftamız münasebetiyle bugün aynı zamanda vakıf insanı olarak Bayram Kızılaslan kardeşimize de ödülünü takdim ediyoruz. İş adamı kimliğinin yanı sıra hayırseverliği ile de maruf olan Bayram Kızılaslan kardeşimiz 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya Yeni Caminin tüm yapım masraflarını üstlendi. Bayram kardeşimizin maddi desteği ile şehrimizin simgelerinden olan bu tarihi eseri inşallah süratle ayağa kaldıracağız. Mevla kendisinden razı olsun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından “Vakıf İnsan Ödülünü” verdi.

Vakıf İnsan Ödülü bu yıl 6 Şubat depremlerinde yıkılan Yeni Caminin restorasyonunu, yıkılarak yeniden yapılacak olan Söğütlü Caminin ise yapımını üstlenen Malatya-Pütürgeli hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’a takdim edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayram Kızılaslan’ı tebrik ederek ödülünü verdi.

-Yeni Caminin Restorasyonu ve Söğütlü Caminin Yapımı 

Törende hayırsever iş insanı Bayram Kızılaslan’ın öz geçmişi şu şekilde okundu; “1949 yılında Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğan Sayın Kızılaslan ilköğretimini Pütürge ilçesinde tamamladı. 1961 yılında İstanbul’a gelerek çalışma hayatına başlayan Sayın Bayram Kızılaslan, 1971 yılında başladığı ticari hayatını halen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki Enesler Örme Tekstil Firmasında devam etmektedir. Hayırseverliği ile bilinen Sayın Kızılaslan, 6 Şubat depremlerinde Malatya’da hasar gören Hacı Yusuf Taş Camii – Yeni Camii restorasyonuna ve Söğütlü Camiinin yapımına sponsor olarak katkıda bulunmuştur.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar