Pütürge’de 180 bin fidan geleceğe nefes yolunda!

Pütürge’de 180 bin fidan geleceğe nefes yolunda!
A- A+

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Malatya’nın Pütürge ilçesinde yürütülen Kökpınar erozyon kontrol projesi kapsamında önemli bir adım atılıyor. 

Proje kapsamında, 300 hektarlık alana 180.000 fidan dikilerek, bölgedeki toprak kaybı ve erozyonun önlenmesi hedefleniyor. Bu çalışmalar, aynı zamanda bölgenin ekosistemine katkı sağlayarak orman varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.


Projenin başarısı, gelecekteki çevresel sürdürülebilirliğe ve doğanın korunmasına yönelik önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu fidanlar, toprağı güçlendirirken, ilerleyen yıllarda bölgenin yeşil dokusunu zenginleştirecek ve çevreye nefes aldıracak bir orman ekosisteminin temellerini oluşturacak.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar