Kuluncak, Kurutmalık Domates ile Markalaşıyor

Kuluncak, Kurutmalık Domates ile Markalaşıyor
A- A+

Malatya'nın Kuluncak İlçesi'nde organik kurutmalık domates üretimiyle tarıma önemli bir katkı sağlanıyor. 

Kuluncak İlçesi Kaynarca Mahallesi’nde, üretici Yusuf Boyraz’a ait 150 dekarlık organik kurutmalık domates tarlası, yetkililer tarafından ziyaret edildi.

Ziyarete, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Kuluncak Kaymakamı Ahmet Yeşilyurt, Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Mesut Arı, ve Kuluncak İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Hacer Şimşek katıldı.

Tarım Müdürü’nden Üreticiye Tebrik

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kurutmalık domates üretiminin bölgeye ekonomik katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: "Kurutmalık domates üretimi, hem ihracat potansiyeli ile şehrimize ekonomik katkı sağlamakta hem de Malatya'mızın tarımsal kimliğine büyük bir değer katmaktadır. Üreticimizi emek ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, bol, bereketli kazançlar diliyorum."

Yeni Destekleme Modeli Hakkında Bilgilendirme

Ziyaret sırasında Osman Akar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı "Yeni Destekleme Modeli, Üretim Sözleşmesi ve Üretim Planlaması" hakkında da üreticilere bilgi verdi. Akar, bu yeni modelin üreticiler için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, sürdürülebilir tarımsal üretime katkı sağladığını ifade etti.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar