Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı ve Fenerbahçe'den Pütürge Yatılı Okulu Öğrencilerine Sürpriz -2

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine İstanbul Gezisi Yazı Dizisi - 2

Pütürge- Doğanyol Eğitim Vakfı ve Fenerbahçe'den Pütürge Yatılı Okulu Öğrencilerine Sürpriz -2
A- A+

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerine İstanbul Gezisi Yazı Dizisi-2

YAZI ve FOTOĞRAFLAR: Havva GÖKDEMİR

Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Malatya Fenerbahçeliler Derneği ile birlikte yapılan organizasyon ile Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine İstanbul'da unutulmayacak 4 günlük gezi programı düzenledi.

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencileri ile olan gezimizin 2. günü olan 11 Mayıs 2024 Cumartesi gününde hava soğuk ve yağmurlu olarak güne başladık. Tuzla Piri Reis KYK Yurdundan hareketle İstanbul Fashıon Park Merter AVM'de İş İnsanı ve Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı Üyesi  Mehmet DUMAN ile buluşmak üzere yola çıkıldı.

Havanın soğuk olmasına karşın İş İnsanı Mehmet DUMAN ile o güne özel görevli ekibinin  Vakıf Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener ve görevli ekibini sıcak karşılaması ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin gelmesini heyecanla bekledik.

İş İnsanı DUMAN'dan Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencileri ve Öğretmenlerinin geleceğinin haberini alan Avukat Ekrem ÇATALKAYA annesini de alarak öğrencilere sürpriz yapmak üzere İstanbul Fashıon Park Merter AVM de heyecanla servis aracımızın gelmesini beklediler.

Hava şartlarının muhalefetine rağmen rötarlı olarak gelen öğrenciler ve öğretmenlerimizi taşıyan servis aracını İş İnsanı DUMAN - ekibi ve Vakıf Başkanı Dr. ŞENER - ekibi ile kapıda karşıladı.

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencileri ve Öğretmenlerine zengin bir kahvaltı sofrası sunulan mekanda kahvaltıya geçiş yapılarak hem öğrencilerle birebir tanışma hem de sohbet eşliğinde kahvaltı yapıldı.

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinin İş İnsanı Duman için kendi elleri ile hazırladığı İSME ÖZEL tişört ve kayısı hediyelerini kabul eden Duman duygulu anlar yaşadı. 

Çocukların ilgisi ve sıcaklığı karşısında çok mutlu olan Duman ve ekibi öğrencilerle bire bir ilgilendiler. Bol bol Pütürge'den Malatya'dan sohbetler edilen kahvaltı da Vakıf Başkanı Şener'de Yatılı Bölge Okulu anılarından bahsederek öğrencileri her zorluğa karşı dimdik durmaları ve umutsuz olmamaları konusunda yüreklendirdi.

Pütürge Yatılı Bölge Okulunda okuyarak eğitim hayatına başladığını vurgulayan Avukat Ekrem ÇATALKAYA; “Sizler çok şanslısınız benim dönemimde şartlar daha çok zordu ama çabaladık vazgeçmedik hedef belirledik kendimize. Ben ve arkadaşlarım hayallerimizin peşinden sabırla ve inatla koştuk. Sizler şu dönemde bizlerin gururusunuz sizlerle şahsım adına da ilçemiz Pütürge adına da gurur duyuyorum. Sabrınız ve emeklerinizin meyvesini çok geçmeden alacaksınız eminim. Gözleriniz ışıl ışıl bu da umudunuzun sonsuz olduğunu gösteriyor bize. Memleketimizin kaderi siz gelecek neslimizin elinde yarınlara güvenle bakabilmeniz için bizler her zaman yanınızdayız. Vakıf Başkanımız Hasan Hüseyin abimiz, Mehmet Duman abimiz hep bizlere yol gösterici büyükler oldular. Şimdi onlarla beraber bizlerde sizlerin her zaman yanında olmaya gayret edeceğiz. Çetin şartlar her dönemde olacaktır. Sabırla yılmadan ve daha çok çalışarak zorlu şartların içinden cesurca geçerek sizler de bizlerin bulunduğu makam, mevki ve koltukları bizlerden devir alacaksınız. Sizlerle burada olmaktan çok mutluyum ve sizler kadar heyecanlıyım. Burada olmama vesile olan herkesten Allah razı olsun” diyerek kahvaltıya devam ettiler. 

Kahvaltı sonrası çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için Duman'ın sürprizine doğru yola çıkılarak rotamızı ekibimizle beraber Şirinevler LC WAİKİKİ ve FLO mağazalarına çevirdik. Çocuklarımızda sürprizi bilmemeleri nedeniyle heyecan ve sevincin en güzel halini hep birlikte gördük.

LC WAİKİKİ ‘de oluşturulan koordineli ekiple beraber çocuklarımızı baştan aşağı sınırsız şekilde hediyeleri ile baş başa bıraktık. Tüm detaylarla ilgilenen ekip öğrencilerimizin her isteğine titizlikle cevap verirken, Vakıf Başkanı Şener’de giyim hediyelerini tamamlayan öğrencilerimizi FLO'ya götürerek oradaki profesyonel ekiple tanıştırdı ve ayakkabı hediyeleri konusunda fikir desteğinde bulundu.

Hediyelerimizin tamamlanmasıyla geçen yaklaşık 2 saat sonrasında yolculuğumuz HASKÖY RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ'ni ziyarete doğru devam etti.

Koç Müzesi gezimizde kapıdan karşılama ile başlayan eğitmenlerimiz ve özel Müze öğretmenlerimiz; öncelikle başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimiz ve tüm ekibimizle tek tek tanıştılar. Sıcak ve samimi tanışma sohbetinden sonra Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerimiz ve tüm ekibe 3 Müze öğretmenimiz eşlik ettiler.

Müze girişinde müzenin maketi ile  tanıtma ve bulunduğumuz konum olarak izah ile başlayan müze bilgilendirmemiz yaklaşık 1 saatlik; her bölümün tek tek öğrencilere tanıtılması ve her bölümde öğrenciler ve tüm ekiple fotoğraf ve video çekimleri ile devam etti. Bölümlerde eğitici ve öğretici notlar ve her bölüm gezisine özgü öğrencilere hediyelerle desteklenen gezimizde Müze yetkilileri tarafından çocuklarımız ve tüm ekibe yiyecek ve içecek ikramları verilerek öğrencilerimizin deniz havası ve doğasını fotoğraflamaları videoya almaları ve gözlemlemeleri dinlenmeleri için kısa bir ara verildi. Öğrenciler için ayrılan bu bölümde Müze Öğretmenleri Vakfımızın ekibi ve Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür ve öğretmenleri  ile de daha detaylı tanışma ve sohbetlerde bulundular.

Sıcak ve samimi sohbet ile devam eden müze gezimizi öğrencilerimiz için özel hazırlanan KİMYA DENEY SINIFI'nda harika bir deney ile devam ettirdik.

Günümüz şartlarında SUYUN ne kadar önemli olduğunu söylememize gerek yoktur. Sizde takdir edersiniz ki SU eşittir HAYAT. 
Suyun önemini vurgulayacak olan deneyimizi Müze öğretmenlerimiz deniz üzerinde  devasa bir TEKNE içerisinde oluşturulan sınıfta yapmak üzere toplandılar. Müze öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz için SUYUN KORUNUMU adlı deney çalışmasını birebir öğrenciler ile 1 saat süren eğitici ve öğretici çalışmalar ile gerçekleştirdiler. 

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Matematik Öğretmeni olan Yasemin FELEK öğretmenimiz ve İngilizce Öğretmenimiz Bilal KARAHAN öğretmenimizin de öğrencilere destek verdiği deneyde başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve vakıf ekibi de eğlenceli ve güzel dakikalar geçirdiler.

Müze Öğretmeni Yeşim Hanım'ın çocuklarla geçen eğlenceli dakikalarının vakıf ekibi tarafından da fotoğraflanmasıyla  eğlenceli ve harika vakit geçirildi. Müze Öğretmeni Yeşim Hanım ve Zeliha Hanım ile yapılan KİMYA DENEYİ sonrasında bir diğer Müze eğitmeni olan Ahmet Bey ile keyifli ve eğitici-öğretici dakikaların yaşanacağı MATEMATİK DENEYLERİ sınıfa doğru hep birlikte geçiş yapıldı.

Koç Müzesinin büyük bir alan içerisinde sergilenmesi ve doğa ile iç içe bütün bir görsellik sunması karşısında büyülenen öğrenciler her anı video ve fotoğraf olarak da kayıt etmeyi ihmal etmedi.

Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu Öğrencilerinin MATEMATİK DENEYİ için yine deniz üzerinden devasa TEKNE içerisinde harika bir sınıfta gerçekleştirdiler.

Müze Öğretmeni Ahmet bey'in önce eğlenceli oyunlarla desteklediği deneylerini Suyun Köpüğünün İlginç Özellikleri deneyi ile devamında Dünyaca Ünlü Mimar Sinan, Galileo Galilei, Leonardo Da Vinci, Albert Einstein, Pisagor'un tarihçeleri, icatları ve bunun matematik ile ilintisi anlatıldı.Keyifli dakikalar geçiren öğrenciler Ahmet öğretmenlerinin her bir deneyi anlatımından sonra deneyleri kendileri kümeler halinde oluşturdukları grupları ile deneyimlediler. 

Vakıf ekibinin bu keyifli anları fotoğraf ve video kayıtlarına almaları ile devam eden müze gezimizin son durağı olan MATEMATİK DENEYİ derslerinden sonra topluca hatıra fotoğrafları çekildi. Müze Öğretmenleri Yeşim Hanım, Zeliha Hanım ve Ahmet Bey tarafından öğrencilerimize ve tüm ekibe verilen FENERBAHÇE armalı hediyeler ile müze gezimizi noktalamış olduk.

Eğlenceli ve sürprizlerle dolu bir gün  geçiren öğrenciler ve ekiple beraber akşam saatlerinde dinlenmek üzere vedalaşan Vakıf Görevli ekibi ile Pütürge Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile 13 Mayıs Pazar günü FENERBAHÇE - KAYSERİ maçında görüşmek üzere etkinlik alanından ayrılarak 4 günlük gezinin 2. gününü noktalamış oldu.

DEVAM EDECEK…

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar