Malatya'nın son hasar tespit durumu açıklandı

Malatya'nın son hasar tespit durumu açıklandı
A- A+

Malatya Valiliği, 6 Şubat Kahramanmaraş, 27 Şubat Malatya- Yeşilyurt merkezli depremlerin ardından Malatya'da hasar gören binalarla ilgili hasar tespit çalışmalarının itiraz sonrası durumunu açıkladı. 

Valilik açıklamasına göre, itirazlar sonucu yapılan incelemelerde ağır hasarlı binaların yüzde 5,6'sının hasar oranı ağırdan daha düşük hasara dönüşürken, yüzde 1,3 oranındaki az hasarlı binaya ise ağır hasar tespiti yapıldı. Bu arada, Valilik açıklamasında, ‘tespit yapılamayan’ bina sayısının 12 bin 940 adet olduğu bildirildi.

26 BİN 974 İTİRAZ..
Valilikten konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"06/02/2023 tarihinde Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesinde meydana gelen deprem afetleri sonrasında Valiliğimiz (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü) tarafından yapılmış olan hasar tespit çalışmaları 12/05/2023 tarihinde tamamlanmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde Malatya ilinin tamamında hasar tespit çalışmaları neticesinde 171.153 bina 421.416 bağımsız bölüm incelenmiştir. İncelenen bina ve bağımsız bölümler için, vatandaşlarımız tarafından adres düzeltme, isim düzeltme, hasar tespitine itiraz ve diğer şeklinde olmak üzere 26.974 bina için itiraz talebinde bulunulmuştur. Gelen itirazların %30,20'si adres, isim ve diğer konularda iken, yaklaşık %69,80'i hasara itiraz şeklinde olmuştur.

Yapılan incelemeler neticesinde, ilk incelemelerde Az hasarlı/ hasarsız bina olarak belirlenen binalardan, hasar durumu Ağır/Acil/Yıkık duruma geçen bina oranı %1.30. İlk incelemelerde Ağır hasarlı olarak belirlenen binalardan hasarı değişen bina oranı %5.61 olarak tespit edilmiş olup itiraz sonuçları yayınlanmıştır.

Malatya İline ait son hasar tespit sayıları aşağıdaki tabloda verilmiştir:

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar