Malatya'da okullara deprem tatili

Malatya'da okullara deprem tatili
A- A+

Malatya Valiliği, 16 Ekim 2024 günü Kale ilçesinde saat 10:46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Vatandaş Güvenliği İçin Tedbirler Alındı

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların güvenliğinin öncelikli olduğu ve gerekli tüm önlemlerin hızla alındığı ifade edildi. Deprem sonrası ilgili kurumların sahada incelemeler yaptığı ve kurumlara olumsuz bir durum bildirilmediği vurgulandı.

Malatya genelindeki resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarında tedbir amacıyla 16 Ekim 2024 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Kararın öğrencilerin ve personelin güvenliği için alındığı belirtildi.

Bu arada, deprem sonrası  evlerinden ayrılan vatandaşlar park ve bahçelere akın ettiler.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi eğitime 1 gün ara verdi

Bu arada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli yaptığı açıklamada, “İlimizde Kale ilçe merkezli gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki  deprem nedeniyle *Üniversitemizde* eğitime 1 gün ara verildi. Akademik ve idari personellerimiz de bugün idari izinli sayılacaktır. Bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” açıklamasını yaptı

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar