Uzmandan Rahatlatıcı Mesaj: "Endişe Yok"

Uzmandan Rahatlatıcı Mesaj:
A- A+

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Kale merkezli depremin ardından yaptığı açıklamada, sarsıntının 6,0 büyüklüğünde olduğunu ve Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana geldiğini belirtti.

"2020 Elazığ Depremi Fay Hattını Büyük Ölçüde Kırmıştı"

Prof. Görür,  depremin 6 Şubat 2023 depremlerinin etkisiyle fay hattına enerji aktarımı sonucu yaşanmış olabileceğini ifade etti. Görür, “2020 yılında Elazığ depremi bu fayın büyük ölçüde kırılmasına neden olmuştu” dedi.

Uzmandan Rahatlatıcı Mesaj: "Endişe Yok"

Vatandaşlara sakin kalmaları çağrısında bulunan Prof. Görür, "Muhtemelen bugün olan deprem, önceki depremlerin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişeye gerek yok" diyerek, yeni bir afet beklentisi bulunmadığını vurguladı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar