Malatya'da Büyük Yangın Korku ve Paniğe Neden Oldu

Malatya'da Büyük Yangın Korku ve Paniğe Neden Oldu
A- A+

Malatya’da 6 Şubat depremleri sonrasında Bakırcılar Pazarındaki esnafların  barakadan yaptığı işyerlerinde çıkan yangın, işyerlerinde büyük oranda inşaat, kimyasal malzeme ve yanıcı maddelerin olması nedeniyle zor şartlar altında kontrol altına alındı. Emniyet TOMO aracının da destek verdiği yangın söndürme çalışmaları sonucunda 9 işyerinin zarar gördüğü belirtildi. Büyükşehir Başkanı Sami Er’de ilk andan itibaren olay yerine geldi.

Yangın, Kiltepe mahallesinde bulunan Yeni Köy Garajının yanında bulunan baraka dükkanlarda meydana geldi. Bakırcılar Pazarında faaliyet gösterirken 6 Şubat depremlerinden sonra işyerleri yıkılan esnafların kendi imkanları ile yaptıkları baraka işyerlerinde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

 Bir nalbur dükkanında başlayan ve kısa sürede çevredeki barakalara da sıçrayan yangın işyerlerindeki inşaat, plastik, kimyasal inşaat malzemeleri nedeniyle kısa sürede büyüdü.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince müdahale edilen yangının kontrol altına alınması için Emniyet TOMO araçları da yangın söndürme çalışmasında yer aldı.

Yangın nedeniyle yüzlerce vatandaş, işyerlerindeki kimyasal maddelerin patlamasına ve tehlikesine aldırış etmeden çalışmalarını merakla izlerken, bazı vatandaşların yangın söndürme çalışması devam ederken işyerlerine girmeye çalıştığı görüldü.

Yangın kontrol altına alınarak söndürme çalışmalarına devam edildi. Yangın sonucunda 9 ayrı işyerinde büyük maddi hasar oluştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Saim Er, yangının ihbarından hemen sonra olay yerine gelerek, çalışmaları yakından takip ederken, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit,  MHP İl Başkanı Gökhan Gök, CHP İl Başkanı Barış Yıldız'da olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip ettiler.

AK Parti Malatya Milletvekili Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak’da yangın bölgesine gelerek çalışmalar hakkında bilgi alıp, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yangında 2 itfaiye eri dumandan dolayı zehirlenirken,1 vatandaş da yangın esnasında işyerine girmek isterken yaralanması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Sanayi sitesinde çıkan yangın hepimizi çok endişelendirdi. Sanayi sitesindeki yanıcı kimyevi maddelerin de etkisi ile alevler hızla yayıldı. Tüm ekiplerimiz hızlı bir şekilde aksiyon aldı ve yangını durdurmak için ciddi bir mücadele verdi. Yangından etkilenerek hastaneye kaldırılan itfaiye erlerimizin tedavisi sürüyor. Yangında zarar gören esnafımıza ise bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bütün gücümüzle onların yanındayız.” dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Siraç İnanç Kara Ölmeztoprak, yangın yerinde yaptığı incelemelerin ardından , “Sanayi sitemizde meydana gelen yangın kontrol altına alındı. Çok şükür can kaybımız yok... Büyükşehir Belediyemizin itfaiye daire başkanlığının tüm ekibiyle ve araç gereçleriyle yangına müdahale ettiği alanda iki metropol belediyemiz araçları, orman il müdürlüğümüzden takviyeler, çeşitli ön çalışmalar için iş makinaları ve tüm envanteri ile Malatya'mızın ilgili birimleri yangının çıktığı alanda kontrol amacıyla teyakkuz halinde ve koordine bir şekilde çalışmaya devam etti. Olay mahalinde ilk ziyaret ettiğimiz yer ambulansların içleri oldu. Yine şükürler olsun ki ağır durumda olmayan duman etkilenmesi ve tansiyon yükselmesi pozisyonları söz konusuydu... Geçmiş olsun dileklerimizi sunduk. Hatta araç başında çalışan arkadaşımız tansiyonuna rağmen aracının başına geçme konusunda çok ısrarcıydı. Sağlık müdahale aracında kaldı elbette ancak bu çalışma şevki ve gayretini de tebrik ediyoruz... Yangından etkilenen, geçimini temin ettiği mekanı zarar gören hemşehrilerimizin yanına gidip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, tam bir envanter çalışmasının ardından inşallah tek tek bu konudaki taleplerini yine yüz yüze dinleyip mağduriyet yaşamadan çözüm sunabilmek için elimizden geleni yapacağımızı da ifade etmeliyim... Kontrol altına alınan ve birkaç saate inşallah soğutma çalışmaları başlayacak olan, bu durumdan etkilenen tüm hemşehrilerimize, çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum... Cenab-ı Hak daha büyük afetlerden esirgesin” şeklindeki açıklamayı yaptı. 

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Eski Sanayi Sitesinde çıkan yangından etkilenen hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 15 itfaiye aracı ve 200'den fazla itfaiye personeli ile yangına müdahale eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına, Maski Genel Müdürlüğüne ve yangına tomalar ile müdahale eden Malatya il Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederim. Yangından etkilenen 5 İtfaiye Personeline de acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah beterinden esirgesin.” açıklamasını yaptı. 

malatyayenises.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar