Malatya'da 112’yi arayarak hakaret ve taciz etmek yasaklandı!..

Malatya'da 112’yi arayarak hakaret ve taciz etmek yasaklandı!..
A- A+

Malatya Valiliği, Malatya 112 Acil Servisine 2023 yılı içinde yapılan aramaların yüzde 74’ünün gerçek dışı olması üzerine, “Malatya 112 Acil Çağrı Merkezini amaç dışı, sessiz aramalar, hakaret, küfür, alay etme, şaka, taciz gibi aramalarla meşgul edilmesinin yasaklandığını” açıkladı. 

-2023 yılında yapılan aramaların yüzde 74’ü asılsız ihbar

Malatya Valisi Ersin Yazıcı imzası ile yayımlanan genelge de, yangın, sağlık, emniyet, jandarma, AFAD, Orman gibi kurumların acil iletişimlerinin tek çatı altında toplandığı Malatya’da 112 acil servisin amacı dışında aranmasının yasaklandığı ve amacı dışında 112’nin aranması halinde cezai işlem yapılacağı belirtilerek, “Malatya 112 Acil Çağrı merkezine 2023 yılı içerisinde (31.12.2023 tarihi itibariyle) 990.074 çağrı gelmiş olup, bu çağrıların % 74'ünü asılsız ihbarlar (alınan ihbara intikal eden ekiplerce olayın gerçek olmadığının anlaşıldığı ihbarlar) ve amaç dışı aramalar (sessiz aramalar, hakaret, küfür, alay etme, şaka, taciz vb.. )’dan oluştuğu istatistiki verilerden anlaşılmıştır” denildi. 

-“Meşgul etmek Valiliğimizce yasaklanmıştır”

Genelge de amacı dışında ve asilsiz ihbarda bulunanlara 1980 TL ve alınan yasaklama kararına uyulmaması nedeniyle de ayrıca 2052 TL  idari para cezası uygulanacağı da belirtilerek, “Malatya 112 Acil Çağrı Merkezini amaç dışı (sessiz aramalar, hakaret, küfür, alay etme, şaka, taciz vb.. ) aramalarla meşgul etmek Valiliğimizce yasaklanmıştır” ifadesine kaydedildi.

Asilsiz ihbarda bulunanların ayrıca idari para cezasının uygulanmasının yanında adli işlem yapılması içinde Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapılacağı aktarıldı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar