Malatya'da sahte basımlı, düşük ayarlı altın operasyonu

Malatya'da sahte basımlı, düşük ayarlı altın operasyonu
A- A+

Malatya’da Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) tarafından yürütülen operasyonda sahte darphane basımı düşük ayarda 25 adet Cumhuriyet Altını ele geçirildi. KOM ekipleri 8 Mart 2024 tarihindeki operasyonda ise sahte darphane basımlı düşük ayarda 632 adet Çeyrek Altın, 155 adet Yarım Altın, 473 adet Tam Cumhuriyet Altın, 25 adet Ata lira, 10 adet Gramsiye ele geçirilmiş ve 3 kişi tutuklanmıştı.

-Darphane basımı olmayan düşük ayarlı altın

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Malatya’da mali suçların önlenmesi ve tespit edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araçta bulunan 3 şüpheliden 25 adet darphane basımı olmayan düşük ayarlı Cumhuriyet Altını ve Suçtan elde edildiği değerlendirilen 43 bin 650 TL ele geçirildi.

Operasyonda  F.A. , K.D. ve F.A. adlı şüpheliler gözaltına alındı.

-3 ay öncede bol miktarda sahte basım, düşük ayarlı altın ele geçirilmişti

Bu arada, Malatya’da 13 ay önce de Emniyet KOM Şubesi tarafından gerçekleştirilen sahte darphane basımı düşük ayarda altın basım operasyonunda kuyumcu olan kardeş Y.K.(34) ve A.K.(28) ile S.M.(38) tutuklanmış,  kuyumcu atölyesinde yapılan operasyonda şüphelilerle birlikte sahte darphane basımı ve düşük ayarda 632 adet Çeyrek Altın, 155 adet Yarım Altın, 473 adet Tam Cumhuriyet Altın, 25 adet Ata lira, 10 adet Gramsiye ele geçirilmişti. Ele geçirilen altınların güncel piyasa değeri o tarihte 11 milyon 507 bin 484  TL olarak açıklanmıştı. Operasyonda atölyede Cumhuriyet, Yarım, Çeyrek ve Ata lira altın basımı için kullanılan sahte darphane kalıp ile pulları ele geçirilmişti.

-Vatandaşa satılmış sahte basımlı düşük altın var mı? 

Kuyumcu atölyesi işleten şüphelilerin çalıştığı kuyumcularda arama yapılıp yapılmadığı yada piyasaya düşük ayarda altın satılıp satılmadığı sorusu cevap bekliyor. 

6 Şubat depremlerinden sonra Malatya’da satışı artan altın piyasasına sahte basımlı düşük ayarlı altının sürülerek vatandaşa satılıp satılmadığının da araştırılması gerektiği belirtiliyor. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar