Malatya'da “77’den 7’ye Çocuk Oyunları Şenliği” gerçekleştirildi

Malatya'da “77’den 7’ye Çocuk Oyunları Şenliği”  gerçekleştirildi
A- A+

Malatya’da 77’den 7’ye Çocuk Oyunları Şenliği Yapıldı 

 

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı ile "Cumhuriyet'in 100. Yılı Eğitimin Yüzyılı olacak." hedefiyle geleneksel oyunların ve kültürün okullarda canlandırılması amacıyla Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “ 77’den 7’ye Çocuk Oyunları Şenliği”  gerçekleştirildi.

Çocukların temel becerilerini geliştirmesi ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Gelenekten, Geleceğe Çocuk Oyunları” projesi şubat ayı itibariyle Malatya’da ilk ve ortaokullarda başlatıldı. Proje kapsamında okulların bahçelerinde oyun alanları oluşturuldu.  İlçelerde birçok kategoride müsabakalar gerçekleştirilerek başarılı olan 85 takım halinde 1.100 öğrenci il müsabakalarına katıldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “ Geleneksel Çocuk Oyunlarımızın eski heyecan ve coşkusuyla yeniden hayata geçirilmesi, gelecek kuşakların bu kadim oyunları öğrenip oynaması, okul bahçelerimizin, sokaklarımızın bu sevince tanıklık etmesi amacıyla Bakanlığımızın talimatlarıyla Müdürlüğümüz uhdesinde faaliyet gösteren ilk ve ortaokullarımızda Şubat ayı itibariyle başlatmış olduğumuz proje nihayet meyvelerini verdi. Bugün burada dört aylık bir çalışmanın final müsabakalarını müşahade edeceğiz. Bütün çocuklarımızı kutluyor, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, "Kıymetli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler 77'den 7'ye çocuk şenliğimize hoş geldiniz. Öncelikle bu programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, yönetici arkadaşlara, katkı sağlayan diğer kurumlara ve katılım sağlayan çok kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Türk kültürüne ait Geleneksel oyunlarımız, sahip olduğumuz sporlarımızla, etkinliklerimizle Dünya’ya örnek olmaya devam edeceğiz. Yarışma cesaretini gösteren sevgili çocukları ve ailelerini özellikle tebrik ediyorum. Sevgili çocuklar, okulların kapanmasına az bir süre kalmasıyla birlikte sizlere şimdiden iyi tatiller diliyor ve kitap okumayı unutmayın diyorum.” dedi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar