Malatya Emniyeti şehirde her yeri aradı

Malatya Emniyeti şehirde her yeri aradı
A- A+

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 3-4 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, park ve bahçeler, metruk binalar, kıraathaneler ve okul çevrelerinde denetimler yapıldı. 276 personelin görev aldığı operasyonda birçok suç unsuru ele geçirilirken, 34 şüpheli yakalandı.

"Huzur ve Güvenlik İçin Kapsamlı Operasyonlar"

Malatya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 Eylül 2024 saat 08:00 ile 4 Eylül 2024 saat 08:00 arasında gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Valilik, “Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, suçların önlenmesi ve işlenmiş suçların faillerinin yakalanması amacıyla geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirilmiştir,” ifadelerini kullandı.

"93 Ekip, 276 Personelle Denetimler Yapıldı"

Operasyonlar kapsamında Malatya’nın çeşitli noktalarında parklar, bahçeler, umuma açık yerler, metruk binalar, kıraathaneler ve okul çevrelerinde yoğun denetimler yapıldı. Valilik, operasyonlarda 93 ekip ve 276 personelin görev aldığını belirterek, “32 park-bahçe, 12 metruk bina, 16 kıraathane, 13 umuma açık yer ve 19 okul çevresinde denetim gerçekleştirilmiş; toplamda 7.614 şahıs sorgulanmış ve 1.943 araç kontrol edilmiştir,” açıklamasında bulundu.

"Çeşitli Suçlardan Aranan 34 Şüpheli Yakalandı"

Valilik, operasyonlar sonucunda çeşitli suçlardan aranan şüphelilerin yakalandığını duyurdu: “6136 sayılı Kanuna Muhalefet (SKM) kapsamında yapılan çalışmalarda 4 şahıs hakkında işlem yapılmış, ayrıca hırsızlık şüphelisi 5 şahıs, yoklama kaçağı 13 şahıs, ifadeye yönelik aranması bulunan 2 şahıs ve kesinleşmiş hapis cezası ile aranması bulunan 2 şahıs yakalanmıştır.”

"Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi"

Operasyonlarda çeşitli silahlar ve uyuşturucu maddeler de ele geçirildi. Valilik açıklamasında, “1 adet delici kesici alet, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 14 adet mermi ele geçirilmiştir,” denildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında da önemli bulgulara ulaşıldı. Valilik, “Kernek Mahallesi'nde 1 şahıstan 6 adet sentetik ecza, Tecde Mahallesi'nde 2 şahıstan 0.96 gram skunk, Cemal Gürsel Mahallesi'nde 2 şahıstan 337 adet sentetik ecza ve Hamidiye Mahallesi'nde 1 şahıstan 1.75 gram skunk ele geçirilmiştir,” bilgisini paylaştı.

"Trafik Denetimlerinde Cezalar Kesildi"

Trafik denetimleri de operasyonların bir parçası oldu. Valilik, “3.809 araç ve sürücü kontrol edilmiş, 666 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca, 4 araç trafikten men edilmiş, 2 ehliyet geri alınmış, 2 maddi hasarlı ve 6 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir,” şeklinde açıklama yaptı.

Malatya Valiliği, suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Valilik, “İlimizin huzur ve güvenliği için, suç ve suçlularla mücadelede planlı ve ani uygulamalarımız kararlılıkla devam edecektir,” ifadelerini kullandı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar