İnönü'nün 6 Projesine TÜBİTAK Desteği

İnönü'nün 6 Projesine TÜBİTAK Desteği
A- A+

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinin yürütücüsü ya da proje ortağı olduğu birçok proje desteklenmeye hak kazandı.

Buna göre; TÜBİTAK COST projesi kapsamında Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Ateş’in yürütücü olduğu “Elektro eğirilmiş Nanofiber Kapiler Tüp Yapılarına İnkorpore Edilmiş ve Enzim Aktivitesi NIR ile Indüklenebilir L-Asparajinaz Formülasyonların Hazırlanması, in vitro ve in vivo Olarak Etkinlik, Biyouyumluluk ve İndükleme Uygulamaları” başlıklı projesi 2515 – Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği – Cost (European Cooperatıon In Scıence And Technology) projesi olarak desteklenmeye hak kazanırken İnönü Üniversitesi proje ekibi olarak Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Dr. Meltem Asiltürk, Doç. Dr. Murat Şimşek, Doç. Dr. Fatih Bulut, Doç. Dr. Ahmet Ulu ve Dr. Öğr. Üyesi Onural Özhan katkı sağladı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan Özgür’ün yürütücü olduğu HORIZON 2020 bünyesinde çağrıya çıkılan AquaExcel 3.0 kapsamında “Preparation and Application of Electrosprayed Alginate Nanoparticles for Controlled Release of GnRHa and Carp Pituary Exract in Common Carp” başlıklı proje kabul edildi. Projenin ortaklığını ise İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Burhan Ateş ve Doç. Dr. Ahmet Ulu üstlenirken ev sahibi kurum olarak projede Macaristan Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesinden Dr. Uros Ljubobratovic ve Dr. Gyula Kovács yer aldı.  Yine Doç. Dr. Mustafa Erkan Özgür’ün yürütücüsü olduğu “Balıklarda Gonadotropin Salgılayıcı Hormon (Gnrh) İçin Taşıyıcı Sistem Olarak ß-Siklodekstrin Nanopartiküllerin Hazırlanması, İn Vitro Sitotoksisite Çalışmaları ve İn Vivo Etkinlik İncelenmesi” başlıklı projesi TÜBİTAK-1001-ÇABA projesi kapsamında destek elde ederken Prof. Dr. Burhan Ateş ve Doç. Dr. Ahmet Ulu proje ekibinde yer aldı.

TÜBİTAK-1001-ÇABA projesi çerçevesinde İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Burhan Ateş, Prof. Dr. Özfer Yeşilada, Prof. Dr. Emre Birhanlı, Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş, Dr. Öğr. Üyesi Enes Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Daşkın’ın proje ekibinde yer aldığı ve
Doç. Dr. Ahmet Ulu’nun yürütücü olduğu “Geopolimer Ve Geleneksel Beton Örneklerinde Oluşan Mikro Çatlakların Kendiliğinden İyileşmesi ve Betonun Dayanım/Dayanıklılık Özelliklerinin Arttırılması İçin Farklı Bakteri Türleri İmmobilize Edilmiş Elektroeğirilmiş Nanofiber Membranların Hazırlanması, Karakterizasyonu ve Uygulanması” başlıklı projesi destek elde etmeye hak kazandı. 

TÜBİTAK-1001-ÇABA projesi kapsamında bir diğer “Subkritik Su Akışkan Sistemi Kullanılarak Endüstriyel Üzüm Atıklarından Nanoemülsiyonların Üretilmesi, Hücresel Biyoyararlanım Düzeylerinin Belirlenmesi ve Asbest Toksisitesi Üzerine In Vitro ve In Vivo Koruyucu Etkilerinin Araştırılması” başlıklı projede ise yürütücü olarak Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra Şişlioğlu yer alırken İnönü Üniversitesinden ise Prof. Dr. Burhan Ateş, Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Dr. Nigar Vardı, Doç. Dr. Ahmet Ulu, Doç. Dr. Azibe Yıldız ve Dr. Öğr. Üyesi Onural Özhan proje ekibinde yer aldı.

Bu projelerin yanı sıra Fırat Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Kübra Şişlioğlu’nun yürütücü olduğu “Bağırsak Dostu, Fonksiyonel, Sinbiyotik Pestil Üretimi” başlıklı projesi TÜBİTAK 1005-Yeni Fikirler ve Ürünler Projesi kapsamında   destek elde ederken İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Burhan Ateş ve Doç. Dr. Murat Şimşek proje ekibinde projeye katkı sundu.

İnönü Üniversitesinin bilimsel alanda gelişimine katkı sağlayan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinin,  başka projelerle de bu katkıyı sürdürme gayreti içinde olacakları belirtildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar