İnönü Üniversitesi'nde Cep Telefonları İçin Ciddi Uyarı

İnönü Üniversitesi'nde Cep Telefonları İçin Ciddi Uyarı
A- A+

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde  “Elektromanyetik Alanlar ve Sağlık Etkileri” adlı konferans gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Teoman Karadağ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burhan Karakoç, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kantarcı ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Erdoğan, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Doç. Dr. Teoman Karadağ günlük hayatta elektromanyetik radyasyonların etkileri hakkında dinleyicilere önemli bilgiler aktardı.

Yaşam alanlarındaki ortalama elektromanyetik kirliliğin yüzde 77’sinin baz istasyonları, yüzde 23’ünü ise diğer kablosuz haberleşme kaynaklarından oluştuğunu söyleyen Teoman Karadağ, sabah saatlerinden itibaren, haberleşme trafiğinin artışıyla elektromanyetik kirliliğin de yükseldiğini, akşam saatlerine doğru ise daha da azaldığını ifade etti.

Cep telefonlarının insan sağlığı üzerindeki etkisine değinen Karadağ, şu bilgileri verdi:

“Cep telefonu etkilerine bakacak olursak genetik yapının bozulması, beyin hücrelerinin ölümü, beyin kanaması, beyaz kan hücreleri, lenfoma kanseri, beyin bariyerinin zedelenmesi, kalp rahatsızlığı gibi sağlık problemlerine yol açabildiği ile ilgili akademik çalışmalar var. Hafıza zayıflaması, kalıcı işitme bozuklukları, düşük riskinin artması kan hücrelerinin bozulması, el ve bilekte sinir sıkışması ve hiperaktivite bunlara bazı örneklerdir.  Aynı şekilde hayvanlar üzerinden örnek verecek olursak çok verimli sütü olan, sağlıklı doğum yapan inekleri çok yüksek elektromanyetik kirliliğin olduğu bölgelere taşındığında süt oranı yüzde 60 oranla azaldığı ve sürekli düşük yapmaya başladığına ait literatürde çalışmalar mevcuttur. Yine 50Hz (Hertz) frekanslı elektromanyetik alan etkilerine ait son yıllarda yapılan çalışmalarda elektrik iletim hatlarının da genetik yapı üzerinde etkili olduğu ile ilgili araştırmalarda var.”

Konferansın sonunda Doç. Dr. Teoman Karadağ, dinleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar