İnönü Üniversitesi 17 bayrak alarak üçüncülük ödülü aldı

İnönü Üniversitesi 17 bayrak alarak üçüncülük ödülü aldı
A- A+

İnönü Üniversitesi ​Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen  “2024 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” kapsamında en çok bayrak alan üniversiteler arasında 3’üncülüğü elde etti.

Kurul tarafından Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Töreni, YÖK Başkanlığında düzenlendi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar bu yılın “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ni kazanan ve ödüle layık görülen üniversitelerini açıkladı. Buna göre İnönü Üniversitesi en çok bayrak alan üniversiteler arasında 17 bayrak ile 3’üncü oldu.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat ile birlikte ödül törenine katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesinin ödülünü YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden aldı.

Sosyal medya hesabı X üzerinden ödül töreninden fotoğraflar paylaşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay “İnönü Üniversitemiz engelsiz bir eğitim ortamı haline geldi. Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni'nde İnönü Üniversitesi 17 bayrak alarak üçüncülük ödülü aldı.” açıklamasında bulundu.

İnönü Üniversitesi’nin kazandığı Engelsiz Üniversite Bayrak ödülleri ise şu şekilde:

Mekanda Erişim kategorisinde; Spor Bilimleri Fakültesi, OSB Meslek Yüksek Okulu Derslik Binası, İletişim Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Binası, İktisadi ve İdari Bilimler Ek Binası, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi B Blok, OSB Meslek Yüksek Okulu İdari Bina, Mühendislik Fakültesi C Blok.

Sosyo Kültürel Faaliyetlerde Erişim kategorisinde; Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi.

Eğitimde Erişim kategorisinde; Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar