Covid-19 Tedavisine Farklı Bir Bakış

Covid-19 Tedavisine Farklı Bir Bakış
A- A+

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde “Covid-19 Tedavisine Farklı Bir Bakış” adı altında düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Malatya Battalgazi Devlet Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr. Orhan Kara katıldı.

Konferans, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Burhan Karakoç,  Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Kantarcı, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Erdoğan ile Doç. Dr. Yaşar Ayaz ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Uzm. Dr. Orhan Kara “Pandemi biyolojik bir savaştır ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından büyük eleştirilere maruz kalmıştır.” dedi. Covid-19’un erken fark edildiği sürecin basit bir bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyleyen Orhan Kara, bunu sahada uyguladığını ve pandemi boyunca uyguladığı hiçbir hastasını kaybetmediğini dile getirdi.

Uzm. Dr. Kara, pandemi sürecinde herkesin ortak şikâyeti olan koku ve tat alma duyularının sinir hassasiyeti oluştuğu için zor iyileşen semptomlardan olduğunu aktararak şunları söyledi: “Bronşların yüzeyinde olan sinirler bozulduğu için sürekli olarak hastalarda öksürükler meydana geldi. Covid-19 salgını sindirim sistemi virüsüdür. Bu virüs sadece bolca sıvı tüketilerek, yürüyüşler yapılarak ve temiz hava alarak kolayca atlatılabilecek bir hastalıktır.”

Konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. / İNÜHABER

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar