Emniyet 47 Araca El Koydu, 11 Kişiyi Gözaltına Aldı

Emniyet 47 Araca El Koydu, 11 Kişiyi Gözaltına Aldı
A- A+

Depremlerde ağır hasarlı araçların motor ve şase numaralarını, aynı marka- model hacizli, çalıntı araçlara vurarak bunları piyasaya süren change (çenç) şebekesine  yönelik Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, bu durumda olan 47 araca el kondu, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Malatla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince 6 Şubat depreminde ağır hasar alıp kullanılmaz hale gelen araçların motor ve şase numaralarını hacizli, çalıntı ve yurtdışından getirilen bire bir aynı model ve marka araçlar üzerinde change işlemi yaparak piyasaya süren şebekeye operasyon düzenledi.

Malatya merkezli İstanbul, Bursa,Isparta,Hatay illerinden 10  adrese operasyon yapan Asayiş Şubesi ekipleri. Suriye'nin Afrin Kentindede 1 şüpheliyi yakalayıp getirdi. 

Şebekenin 47 araca  change işlemi yaptığı ve tüm araçların Asayiş Şuubesi ekiplerince ele geçirildiği kaydedildi.

 Malatya İl  İl Emniyet Müdürlüğü'nce Asayiş Şubesi'nin yaptığı operasyonla ilgili şu açıklama yapıldı:

"6 Şubat depreminde ağır hasar alıp kullanılmaz hale gelen araçların motor ve şase numaralarını hacizli, çalıntı ve yurtdışından getirilen bire bir aynı model ve marka araçlar üzerinde change işlemi yaparak bu araçları piyasaya süren ve bu yolla haksız menfaat ,kazanç sağlayan şüphelilerin yakalanmasına yönelik 6 ay boyunca Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda ;

Şüpheli şahıslar adına kayıtlı toplam 267 araç içerisinde yapılan incelemeler sonucunda ; 47 aracın change olduğu anlaşılması üzerine 07/05/2024 günü yapılan Malatya merkezli İstanbul, Bursa,Isparta,Hatay illerinden 10 ,  Suriye ülkesi Afrin Kentinden 1 şahıs olmak üzere toplamda 11 şahsa yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Bu arada, ele geçirilen araçlar Malatya İl Emniyet Müdürlüğünün önünde sergilendi. 

-CHANGE (ÇENÇ) ARAÇ NEDİR?: Change araç, öncesinde çalınmış veya herhangi bir sebeple değiştirilmiş olan, bu işlem sonrasında genellikle motor numarası ve şase numarası üzerinde değişiklik yapılarak satışa sunulan araçlara uygulamada verilen genel ifadedir.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar