"Eğitim İnsana Nezaket Öğretir"

A- A+

Malatya'da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde okul müdürleri ve rehber öğretmenlerle gerçekleştirilen toplantıya Vali Seddar Yavuz da  katıldı. Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Erdal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Albay Cihan Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve şube müdürleri yer aldı. Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "ÖNEM Projesi" sunumu ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır’ın konuşmaları ile başladı.

"Eğitimde Temel Amaç İyi İnsan Yetiştirmek"

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, eğitimde değerler eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Yavuz, "Eğitim, insanın kendini gerçekleştirebilmesi, başta kendine faydalı, iyi insan olabilmesi, daha sonra ailesine ve topluma katkı sunabilmesini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesidir. Eğitim, insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğretir. Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır" diyerek eğitimdeki temel amaca dikkat çekti.

"Değerler Eğitimi Önemsenmeli"

Vali Yavuz, eğitim sisteminde sadece akademik başarıya odaklanmanın yeterli olmadığını, iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmenin de ön planda tutulması gerektiğini belirtti. “Sadece akademik eğitimin başarı değil, iyi insan, iyi vatandaş modeli üzerinde de durulması gerektiğini, bu nedenle değerler eğitimine daha fazla önem verilmeli ve öğrencilerimize güzel örnek olunmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Okulların Bulunduğu Mahallelerde Denetimler Sürecek"

Eğitim kurumlarının bulunduğu mahallelerdeki denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Vali Yavuz, emniyet birimleriyle iş birliğinin önemine dikkat çekti. "Okullarımızın bulunduğu mahallelerde, denetimler aksatılmadan devam etmelidir. Emniyet birimlerimiz okulların çevresinde bu tür çalışmaları özenle yapmaktadır. Sizler de okul irtibat görevlisi emniyet personelleriyle iletişim halinde olmalı, istenmeyen hadiselerin yaşanmaması için koordineli bir şekilde hareket etmelisiniz" diyerek güvenlik konusundaki hassasiyetini dile getirdi.

“Maddi geliri iyi olmayan ailelerimizin çocuklarına gerekli desetği verin”

Vali Seddar Yavuz Rehber Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada;  "Çocuklarımızın gelişiminde ve gelecekte ki meslek seçimlerindeki rolünüz çok büyüktür. Deprem dolayısıyla sıkıntıya düşmüş, parçalanmış aileler, ailesinde madde bağımlılığı ve cezaevinde bulunanlar ya da aynı evde aile bireyleri arasında psikolojik problemi ve sorunları olan öğrencilerimizle özel olarak rehber öğretmenlerimizin ilgilenmesini bekliyoruz. Yine maddi geliri iyi olmayan ailelerimizin çocuklarına eğitim-öğretim sürecinde gerekli her türlü desteğin sağlanması konusunda Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize gerekli talimatları vermiş bulunmaktayız. Okul Müdürlerimizin ve siz rehber öğretmenlerimizin bu konuyu yakından takip etmelerini istiyorum. Ayrıca okullarımızdaki rehberlik servislerinin aktif olarak çalıştırılması da okul müdürlerimizden bir diğer beklentimizdir.” ifadelerini kaydetti.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar