Bakandan Deprem Bölgesine Ekonomik Tedbirlerde Pozitif Ayrımcılık İstendi

Bakandan Deprem Bölgesine Ekonomik Tedbirlerde Pozitif Ayrımcılık İstendi
A- A+

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla Ankara'da düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısına katıldı. Sadıkoğlu, toplantıda deprem bölgesinde yaşanan göç ve iş gücü sorunlarına dikkat çekti. Özellikle deprem sonrası nitelikli iş gücünün göç etmesinin büyük bir sorun olduğunu belirten Sadıkoğlu, “Devam eden göçün önüne geçmek ve gidenlerin dönüşünü teşvik etmek adına çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda işçi ücretlerindeki devlet payının çalışanlara ödenmesi talebimizi ilettik” dedi.

SGK ve BAĞKUR Borçları İçin Destek Talebi

Mücbir Sebep kapsamında biriken SGK ve BAĞKUR borçlarına da değinen Sadıkoğlu, esnafın borç ödeme gücünün olmadığını ifade ederek şu talepleri iletti: “Yaklaşık 20 aydır iş yerlerinin teslim edilmesini bekleyen binlerce esnaf ve tüccarımızın biriken borçlarını ödeme gücü yoktur. Ticari hayat normale dönene kadar Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını ve biriken borçların faizsiz olarak 48 ayda ödenebilmesi konusunda desteklerinizi bekliyoruz.”

Ekonomik Tedbirlerde Pozitif Ayrımcılık

Sadıkoğlu, deprem bölgesinin içinde bulunduğu ekonomik zorlukları vurgulayarak, bu bölge için pozitif ayrımcılık talebinde bulundu. Sadıkoğlu, “Ülke olarak içinden geçtiğimiz zorlu ekonomik koşullar ekonomi yönetiminde bazı tedbirleri beraberinde getirdi. Ancak deprem bölgemizin bu uygulamaların yükünü kaldırabilmesi mümkün değildir. Deprem illerimiz için muafiyet ve kolaylıklar getirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

"GSS Prim Borçları Affedilsin"

Toplantıda ayrıca depremzedelerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına da değinen Sadıkoğlu, şunları söyledi: “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız, prim borçları nedeniyle e-haciz tehdidiyle karşı karşıya. Bu borçların affedilmesini talep ediyoruz. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın bu borçları ödeyecek gücü yoktur. Kararın yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz.”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar