Av Sezonu Uyarısı

Av Sezonu Uyarısı
A- A+

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun açılış tarihlerini ve avlanma kurallarını duyurdu. Avcılar, belirtilen tarihlerde belirlenen bölgelerde avlanmaya başlayabilecek.


Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonu ile ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Buna göre, av sezonu 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege ve Marmara bölgelerinde başlıyor. 24 Ağustos 2024 tarihinde Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde; 31 Ağustos 2024 tarihinde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde av sezonu açılacak. Avlanma, bıldırcın, üveyik, alakarga gibi kuş türleri ile yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak.


Avcılar, avlanma hakkı elde edebilmek için Avcılık Belgesi'ni almak ve belirlenen avlanma izin ücretini ödemek zorundalar. Avcılar, AVBİS ve AVA Mobil Uygulaması üzerinden gerekli izinleri aldıktan sonra avlanabilecekler. Bakanlık, avcıların Merkez Av Komisyonu'nun belirlediği kurallara uymalarının zorunlu olduğunu vurguladı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar