Albay Tolunay Başer Malatya İl Jandarma Komutanı Oldu

Malatya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Yalova'ya atanırken, Malatya'ya İçişleri Bakanlığı Müşaviri Kıdemli Albay Tolunay Başer getirildi. Albay Başer, Malatya Valisi Seddar Yavuz, Ordusu Valisi olarak görev yaparken, Ordu İl Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştı.

Albay Tolunay Başer  Malatya İl Jandarma Komutanı Oldu
A- A+

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet ve Jandarma'ya yönelik Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi Resmi Gazete'nin 16 Ağustos 2024 günkü sayısında yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararnameyle, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirilirken, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız Bursa Valisi oldu.

Kararnameyle, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yaş haddiden emekliye sevk edilirken, Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Ali Çardakçı getirildi.

-İl Jandarma Komutanı Değişti

Cumhurbaşkanlığı kararları kapsamında birçok ilin Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanları da değişti. Bu kapsamda, Ağustos 2021 tarihinden beri Malatya'da görev yapan  Malatya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Yalova İl Jandarma Komutanlığı görevine getirilirken, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Jandarma Kıdemli Albay Tolunay Başer Malatya'nın yeni İl Jandarma Komutanı oldu.

Bu arada, daha önce Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve Malatya'dan Bolu'ya atanan Ercan Dağdeviren de, son kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

-Vali Yavuz ile ikinci il çalışması

Malatya İl Jandarma Komutanı olan Tolunay Başer, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile ikinci kez birlikte çalışacak. Vali Seddar Yavuz, Ordusu Valisi iken, Albay Başer ise Ordu İl Jandarma Komutanı olarak görev yapıyordu. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar