STK'lardan Ortak Açıklama... "Mücbir Sebep Hali Uzatılsın"

Malatya'da esnaf ve iş dünyası, mücbir sebep halinin uzatılması ve enflasyon muhasebesinin yükleri hakkında Niyazi Mısri Mahallesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) ve Diğer STK'lar Seslerini Duyurdu

STK'lardan Ortak Açıklama...
A- A+

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir'in öncülüğünde, Niyazi Mısri Mahallesi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına Malatya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke, DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen, Anadolu Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Emin Doğaner ve diğer STK temsilcileri katıldı. Açıklamada, Malatya’nın yeniden ayağa kalkması gerektiği vurgulandı.

-Ortak Akıl ve İstişare İle Malatya'nın Yeniden İnşası

MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Malatya, Hatay, Maraş ve Adıyaman’da mücbir sebep halinin uzatılması için bir basın açıklaması yapmak istedik. Niyazi Mısri Mahallesi, ticaretin merkeziydi ve buradaki yıkım hala devam ediyor. Bu durumda, tek bir kişinin açıklaması yeterli değil. Şehrin yeniden inşası ortak akıl ve istişare ile mümkün olabilir. Bu yüzden tüm STK temsilcileri ile birlikte hareket etmeliyiz.

-"Sahada olmaya da devam edeceğiz"

Karademir, "Bizim tek derdimiz Malatya’nın ayağa kalkması, esnafımızın eski günlerine kavuşması. Yıkılmış ve çökmüş bir şehrin yeniden eski günlerine kavuşması. Burası atalarımızın, dedelerimizin mirası. Biz bu bilinçle çalışmaya devam ediyoruz. Sahada olmaya da devam edeceğiz. Şehrimizi de yeniden güzel günlere kavuşturacağız. Malatya’mızın ayağa kalkması için herkesi hep birlikte çalışmaya davet ediyorum. Biz sahada olmaya devam edeceğiz. Otel lobilerinde, dernek binalarında, kapalı ortamlar basın açıklaması yapmaktansa sahada vatandaşın içinde içimizdeki sıkıntı ve dertleri birebir yerinde paylaşarak MAGİNDER ailesi olarak her zaman bunları söylemeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz Malatya, sevdamız Malatya” şekilnde konuştu.

-Mücbir Sebep Halinin Uzatılması Gerekiyor

Malatya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Serdar Böke ise mücbir sebep halinin, hayat normale döndükten sonra kaldırılması gerektiğini belirtti. Böke, “Malatya’da hayat ne zaman normale dönerse, o zaman mücbir sebep hali kaldırılmalıdır. Şu anki durumda, mücbir sebep halinin uzatılması ve esnaflara özel indirimlerle vergi tahsilatının yapılması gerekmektedir” dedi.

-Enflasyon Muhasebesi Yükleri

Böke, enflasyon muhasebesinin getirdiği yükler hakkında da konuştu: “2023 yılı için geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi işlemi zorla dayatılıyor. Bu durum, kar elde edemeyen vergi mükelleflerine reel olmayan bir kar çıkarıyor. Bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir.

Basın açıklamasında, Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı ve devletin desteği ile şehrin eski günlerine kavuşması gerektiği belirtildi.

kubbedagi.com

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar