Zirveye Çıkan Pütürge Yolundan Nemrut Dağına...

Zirveye Çıkan Pütürge Yolundan Nemrut Dağına...
A- A+

YAZI ve FOTOĞRAFLAR: Mehmet Hanifi ÖZŞİMŞEK

 

Malatya Pütürge’nin Büyüköz köyü sınırları içerisinde yer alan Kommagene Kralı I. Antiochos’un tanrılara ve atalarına minnettarlığını göstermek için, 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'na yamaçlarına mezarı, anıtsal heykelleri ve benzersiz manzarası ile Helenistik dönemin en görkemli kalıntılarından Nemrut Dağı’na gitmek için Pütürge'den yola çıkarak yaklaşık bir saatlik bir yolculukla Nemrut Dağı'nın Pütürge tarafındaki eteğine vardım.

 

Kültür Bakanlığı'nın yaptırdığı galeride önce bir kahve içip dinlendim. Sonra da müze kartımı göstererek zirveye tırmandım.

Nemrut dağına Pütürge tarafından gittiğinizde zirveye kadar arabanızla gidebiliyorsunuz. Adıyaman tarafından gittiğinizde zirvenin 600-700 metre aşağısına kadar ancak arabayla gidiyorsunuz. Ondan sonrasını yaklaşık 350 basamaklı bir merdiven grubuyla çıkabiliyorsunuz.

 

Arabamı park edip Önce Doğu terasını gezdim. Doğu terasında heykelleri ve manzarayı fotoğrafladım. Oradan Tümülüsün sağından yapılan yolla Pat terasına geçerek güneşin batmasını bekledim.

 

Bu arada Batı tarafındaki heykelleri ve Tümülüsü fotoğrafladım ve yavaş yavaş saat 19.30'a doğru güneş batmaya ve o muhteşem manzarayı bize göstermeye başladı. 

Nemrut Dağı'nın her iki tarafındaki muhteşem heykelleri ve Gün batımını sizler için dakika dakika fotoğrafladım.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar