Yeni Sanayi Sitesinde 714 İş Yeri İnşaatı Devam Ediyor

Yeni Sanayi Sitesinde 714 İş Yeri İnşaatı Devam Ediyor
A- A+

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, Altay Kışlası alanında yapımı devam eden Yeni Sanayi Sitesi projesinde incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, projenin deprem sonrası bölge ekonomisinin yeniden toparlanmasında kritik bir rol oynayacağını vurgulayarak, 714 işyeri inşaatını sürüdğü bölgeye 800 yine işyeri yapılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

İnceleme sırasında, Vali Yavuz'a, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akif Gülaçtı, YİKOB Müdür Vekili Cevdet Sel ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyithan Tekin eşlik etti.

714 İş Yeri İnşaatı Devam Ediyor

Vali Yavuz, projede 714 iş yerinin inşaatının sürdüğünü belirterek, “Deprem sonrası başlatılan bu projede esnafımız modern ve güvenli koşullarda iş yapma imkânına sahip olacak. Aynı zamanda istihdam açısından da bölgeye yeni fırsatlar doğuracak,” dedi.

Proje İlerleme Durumu %84 Seviyesinde

Projenin şu ana kadar %84 seviyesinde tamamlandığını ve yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini aktaran Vali Yavuz, Dünya Bankası desteğiyle ikinci etapta 800 iş yerinin daha yapılmasının planlandığını ifade etti. Şu anda 192 iş yerinin projelendirme sürecinde olduğunu ve ihalenin Ekim ayında gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Depremden Etkilenen Esnafa Umut

Bu arada Malatya Valiliği'nden yapılan açıklama da, “Cumhurbaşkanlığı'nın 5 Mayıs 2023 tarihli kararı ile 327 hektarlık bir alanın sanayi alanı olarak ilan edilmesiyle başlatılan proje, mevcut sanayi sitelerinde depremden etkilenen iş yerlerinin yeniden inşası için de önemli adımlar atıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, Malatya Küçük Sanayi Sitesi’nde 936 iş yeri ağır hasarlı ya da yıkılacak durumda. Bu nedenle yeni sanayi alanlarının hızla tamamlanması, esnafın güvenli bir şekilde işlerine devam edebilmesi açısından büyük önem taşıyor.” denildi. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar