"Yeni çevre yolu Malatya trafiğini rahatlatacak"

A- A+

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu projesinde incelemelerde bulundu. Projenin tamamlanmasıyla birlikte trafikte zaman kazanılacağını ve akaryakıt tasarrufu sağlanacağını vurgulayan Uraloğlu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Uraloğlu'na incelemeler sırasında Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve AK Parti İl Başkanı Namık Gören eşlik etti.

“Mevcut Yol Trafiği Kaldırmıyor”

Bakan Uraloğlu, Malatya’nın mevcut çevre yolunun artık şehir içinde kaldığını ve buradan geçen her 100 araçtan 41'inin ağır taşıt olduğunu belirterek, bu durumun trafiği olumsuz etkilediğini ifade etti. Uraloğlu, yeni çevre yolunun Malatya trafiğine büyük rahatlama getireceğini söyledi.

“Projenin %71’i Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak”

Projenin ilerleyişi hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, şu açıklamayı yaptı:
"2022 yılı Nisan ayında Malatya’nın Kahramanmaraş, Kayseri, Havalimanı ve Sivas bağlantı yollarını da kapsayan 26 kilometrelik bölümünü trafiğe açmıştık. Şimdi, Battalgazi’ye kadar olan 12 kilometrelik kısmın yarısını asfalt seviyesinde tamamladık. Bu yıl sonuna kadar toplamda 38 kilometrelik kesimi tamamlamayı ve yolun yüzde 71’ini trafiğe açmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızda şu anda önemli bir aksaklık bulunmuyor. Sahada 100'e yakın makine ve 200’e yakın personelle yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

Trafik Yoğunluğunu Azaltacak Çözüm

Mevcut durumda Malatya’dan geçişin yoğun trafik saatlerinde bir saati aştığını belirten Uraloğlu, yeni çevre yoluyla bu sürenin 25 dakikaya ineceğini belirtti. Espirili bir şekilde, "Bazıları burası Malatya, buradan kolay geçilmez diyebilir ama biz insanlara güvenli ve hızlı bir geçiş sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Yıllık 631 Milyon TL Tasarruf Sağlanacak

Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte önemli ölçüde tasarruf sağlanacağını ifade etti:
"Zamandan ve akaryakıttan yıllık toplam 631 milyon TL tasarruf edeceğiz. Ayrıca 19 bin 177 ton emisyon azaltımı sağlayarak çevreci bir projeyi hayata geçirmiş olacağız."

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar