"Malatya’yı Terk Etmeyen Esnafımızın Yanındayız"

A- A+

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Ankara Esnaf Çarşısı’ndaki konteyner esnaflarını ziyaret ederek, sorunları yerinde inceledi. Karademir, ziyaret sırasında esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek çözüm önerilerini paylaştı ve tüm hemşehrilere destek çağrısında bulundu.

"Esnafımız Siftahsız Gün Geçiriyor"

Salih Karademir, çarşıdaki işlerin durma noktasına geldiğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:
"Esnafımız siftahsız gün geçiriyor. Bu duruma hep birlikte çözüm bulmak zorundayız. Çarşının hareketlenmesi için tanıtım çalışmaları yapılması, bir otobüs durağının konulması ve vatandaşların bu bölgeye yönlendirilmesi elzem. Ayrıca, fatura ödeme noktalarının burada açılması, insan trafiğini artırarak çarşıya canlılık kazandıracaktır."

Karademir, yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm olarak esnafların SGK ve vergi borçlarının 1 yıl süreyle silinmesini, kalan borçların ise en az 3 yıl ertelenmesini talep etti. Mücbir sebep kapsamının 30 Kasım’a kadar devam ettiğini belirten Karademir, bu sürenin uzatılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, KOSGEB kredilerinin yeniden devreye alınmasının esnafın toparlanması için kritik önem taşıdığını ifade etti.

"Malatya’yı Terk Etmeyen Esnafımızın Yanındayız"

MAGİNDER olarak esnafın yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizen Karademir, "Malatya’yı terk etmeyen esnafımız için üzerimize düşeni yapacağız. Dernek olarak her zaman esnafımızın yanındayız ve tüm desteği sağlamaya hazırız," dedi.

Çarşıya Ulaşım ve Hizmet Noktalarının Getirilmesi Önerisi

Ziyaret sırasında, çarşı esnafının işlerinin durma noktasına geldiği gözlemlenirken, Karademir trambüs ve otobüs duraklarının çarşı bölgesine yerleştirilmesinin önemine değindi. "Bu ulaşım ağları sayesinde insan sayısının artacağına ve esnafa katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, MASKİ, TEDAŞ ve Malatya Gaz gibi fatura ödeme şubelerinin bu bölgede açılması, çarşının hareketlenmesine büyük katkı yapacaktır," dedi.

 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar