TFF'den Yeni Malatyaspor'a Red

TFF'den Yeni Malatyaspor'a Red
A- A+

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle 1,5 sezondur ligde yer almayan Yeni Malatyaspor için TFF, yeni sezonda 1.Lig’de yer alma kararını vermişti. Sarı siyahlı takımda yönetim, FIFA'da bulunan dosyalar nedeniyle kapalı olan transfer tahtasını açmak için bir çalışma yürüttü ancak gerekli kaynağı bulamadı.

FIFA’daki 26 dosyayı kapatmak için alacaklı olan eski oyuncularla masaya oturan yönetim, 16 milyon EURO olan borcu 300 milyon TL’ye kapatmak için bazı sözler alsa da maddi sorunu çözememesi nedeniyle olumlu bir gelişme yaşanmadı. Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimin, daha önceki çok tartışmalı, şeffaf olmayan, hesap vermeyen idare anlayışının, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok makamın güvensizliğine yol açması, kulübün önünü tıkadı.

Sarı siyahlı takımda yönetim, gerek transferin önünün kapalı olması gerekse de tesis ve stadın yeni sezona hazır olmaması ile birlikte şehrin içinde bulunduğu durumu da gerekçe göstererek, ligden çekilme kararı aldı ve bu kararı Türkiye Futbol Federasyonu’na iletti. 1.Lig’de bu sezon mücadele edecek olan takımlardan 16’sının desteğini alan Malatya ekibi, eski federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi’den olumlu cevap alsa da yeni başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ndan ret cevabı aldı.

Yeni sezonda 1.Lig’de mücadele edebilecek yeterli kadroya sahip olmayan Yeni Malatyaspor, TFF’nin kararını değiştirmemesi halinde mecburen ligde yer alacak. Sarı siyahlı takım, maçlara çıkmaması halinde 2.Lig’e düşecek.

Yehi Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek 'in  TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenilirken, kararın kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor.

FİKSTÜR ÇEKİMİ NE ZAMAN? 
Trendyol 1. Lig'de 2024-2025 sezonu fikstür çekimi 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü Riva'da gerçekleştirilecek. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak fikstür çekimi Trendyol 1. Lig kulüp başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapılacak.

1.Lig’de Yeni Malatyaspor’un yanı sıra Adanaspor, Amed Sportif, MKE Ankaragücü, Bandırmaspor, Boluspor, Çorum FK, Erzurumspor, Esenler Erokspor, Fatih Karagümrük, Gençlerbirliği, Iğdır FK, İstanbulspor, Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa FK, Pendikspor, Sakaryaspor, Şanlıurfaspor ve Ümraniyespor takımları yer alıyor.

Yeni sezonda 1.Lig’de Marmara Bölgesi 8 takımla en çok temsil edilen bölge olacak. Ligde,  İç Anadolu Bölgesi’nden 4, Doğu Anadolu Bölgesi’nden 3, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden 2, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri’nden birer takım yer alacak. Bu sezon 1. Ligde İstanbul’dan 5, Ankara’dan 3 takım ligde mücadele edecek. Doğu Anadolu Bölgesi’ni ise ligde ye alması halinde Malatya ile birlikte Erzurum ve Iğdır temsil edecek.

1.LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Trendyol 1. Lig'de sezon 9-12 Ağustos 2024 tarihlerinde başlayacak ve 20-23 Aralık 2024 tarihlerinde oynanacak 17. hafta müsabakaları sonrasında devre arası verilecek.

İkinci yarı 3-6 Ocak 2025 tarihlerinde oynanacak 18. hafta müsabakalarıyla başlayacak ve normal sezon 10 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. 1. Lig'de 24, 28 ve 33. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar