Pütürge’deki Jeotermal Kaynak Sahası İhaleye çıkartıldı

Pütürge’deki Jeotermal Kaynak Sahası İhaleye çıkartıldı
A- A+

Pütürge ilçesinin Çermik bölgesindeki Jeotermal Kaynak ihaleye çıkartıldı. Malatya valiliği tarafından ihale edilecek olan sahanın Çermik bölgesindeki 4 bin 689 metrekarelik alan olduğu kaydedildi. 

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Resmi Gazete’nin 11 Ekim 2022 tarihinde yayınlanan ilanda;  Pütürge ilçesinin Çermik mevkiindeki Jeotermal Kaynağın 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanununun 10.maddesinin 1.fıkrası ve c bendi ve aynı Kanuna bağlı Uygulama Yönetmeliğinin 17. maddesi hükümleri kapsamında 2886 sayılı Kanununun 37. maddesine göre Kapalı Teklif Usulü ile ihale edileceği belirtildi. 

“Malatya İli Pütürge İlçesi Çermik Mevkii L41 b3, L41 c1 pafta ve 4.689,99 hektar alanına sahip ER: 3212015 No.lu Saha.” Şeklinde coğrafi olarak belirtilen alanın 4 bin 689 metrekare büyüklüğünde olduğu aktarıldı.

Pütürge Jeotermal Kaynak için muhammen bedelin 243 bin TL olduğu, ihalenin 25 Ekim 2022 tarihinde Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında yapılacağı açıklandı. 

Sözleşme metninde sözleşmenin süresi, yürürlülük tarihinden başlamak üzere 3 yıl olduğu belirtildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar