Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan MESAM'e Ziyaret

Pütürge – Doğanyol Eğitim Vakfı'ndan  MESAM'e  Ziyaret
A- A+

Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'ni ( MESAM ) ziyaret etti.

Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener,  Türkiye'de var olan ilk dört meslek birliğinden biri ve müzik eserleri ile fikri mülkiyet alanında Türkiye’de  ilk meslek birliği olarak 11 Ağustos 1986'da; kurulan ve  günümüzde sektörün öncüsü olarak faaliyetlerini sürdüren en büyük müzik meslek birliği olan MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ergül’ü makamlarında ziyaret ederek istişarede bulundular.

Vakıf Başkanı Şener, MESAM Başkanı Recep Ergül’ün  kurumu uluslararasına açmış olmasından dolayı teşekkür ederek,  2,5 yıllık görev süresinde Musiki icra eden bütün sanat erbabına telif haklarını eksiksiz kazandırdığı için ayrıca şükranlarını bildirdi. 

Şener ve Ergül, MESAM ile birlikte Pütürge - Doğanyol Eğitim Vakfı’nın kültürel hayata dair projeleri hayata geçirmeleri anlamında görüş alışverişinde bulundular. MESAM'ın katkılarıyla vakfında paydaş olacağı Malatya’ya ve Türkiye’de müzik kültürüne ve musiki anlamda katkısı olan şahsiyetler ile  ilgili sürpriz bir projede ön mutabakat sağlandı. Önümüzdeki süreçte bu mutabakat karşılıklı olarak imza altına alınıp, proje üzerinde çalışmalara başlanacağı kaydedildi. 

Vakıf Başkanı Şener, Recep Ergül’e özel çerçeve ile  hazırlanan portresi ile birlikte vakıfın ilk yayını olan  “Gökyüzüne Dokunurduk Babik'te” adlı kitabı ile Malatya’nın meşhur kayısısından hediye etti.

Ergül,  “Vakfınızın dokunduğu bütün öğrenciler ülkemizin bir değeridir ve yarınımızdır. Musiki ve kültürel anlamda bizimle beraber projeler düşünmüş olmanız beni mutlu etti. Bu konuda üzerimize düşen kurumsal olarak her türlü fedakarlıktan kaçınmayacağımızı belirtmek isterim. Ayrıca ziyaretinizden dolayı onur duydum şeref verdiniz. Mutlaka vakfınızı ziyaret etmek isterim” dedi.

Dr. Şener ise,  “Değerlerine sahip çıkan kurumsallık noktasında bu denli hassasiyet gösteren ve nezaket sahibi Sayın ERGÜL ile tanışmak ve misafirperverliklerinden dolayı müteşekkirim ” ifadelerini kaydetti.                                                                            

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar