Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ödül

Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ödül
A- A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cerrahi Tıp Bilimleri" kategorisinde Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a  ödül verdi. Prof. Dr. Yılmaz ve ekibi son olarak, dünyada ilk defa 6’lı çapraz karaciğer nakillerini gerçekleştirme başarısını elde etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilen iftar programındaki konuşmasında, 81 ilden gelerek programa katılan sağlık çalışanlarını selamladı, ramazanlarını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Hastalara şifa, dertlilere deva olabilmek için ülkemizin dört bir yanındaki sağlık kuruluşlarımızda fedakârca görev yapan 1 milyon 300 bini aşkın sağlık personelimiz var. Bu sağlık ordumuzun her bir mensubuna ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bizim hastalarımız dışarıya gitmiyor, Avrupa'sından Amerika'sına, dünyanın onlarca farklı ülkesinden insanlar artık şifalarını Türkiye'de arıyor, Türkiye'deki hastanelerde arıyor. Kendi vatandaşlarımızla birlikte her yıl yüzbinlerce insan sağlığını sizlere, gurur kaynağımız olan Türk hekimlerine emanet ediyor. Türkiye'nin sağlık turizminden aldığı payın giderek arttığını görüyor, bundan da ülkemiz adına memnuniyet duyuyoruz. Sağlık turizminde geçen seneyi 1,2 milyon başvuruyla kapattık. Bu yılın ilk iki ayında başvuru sayısı ise 225 bini aştı. Şehir hastanelerimize yenilerinin eklenmesiyle inşallah sağlık turizminde çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Programda daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, "İbni Sina Hizmet Ödülleri" verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a, "Cerrahi Tıp Bilimleri" kategorisinde  ödül verdi. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibi, geçtiğimiz Ocak ayında yapılan dünyanın ilk 6’lı karaciğer naklinin ardından ikinci 6’lı çapraz naklini de 

11 Mart 2024 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

Törende  "Dahili Tıp Bilimleri" kategorisinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ümit Murat Şahiner'e, "Temel Tıp Bilimleri" kategorisinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Özcan Erel'e ödüllerini verdi.  "Vefa ve Fedakârlık" kategorisinde ise Nevşehir Devlet Hastanesi'nden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Yılmaztürk, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Cihat Yel ile Hatay Hassa İlçe Sağlık Müdürü Doktor Yasemin Türk de ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

-Rektör Kızılay’dan tebrik 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde Sağlık Bakanımızın ev sahipliğinde yapılan iftar programı ve 14 Mart Tıp Bayramı törenine katıldık. Kıymetli hocamız Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a, Sayın Cumhurbaşkanımız "Cerrahi dalında İbn-i Sina hizmet ödülü verdi.

İnönü Tıp mezunumuz Dr. Yasemin Türk (Hatay Hassa ilçe sağlık müdürü) ödül aldı. Sezai hocamızı, Yasemin Hanımı ve ödül alan kıymetli doktorlarımızı tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyorum.” İfadelerini kaydetti.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar