Artık o hikayelerin benim ülkemde üretildiğini gördüğüm için çok mutluyum

Artık o hikayelerin benim ülkemde üretildiğini gördüğüm için çok mutluyum
A- A+

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Malatya Tabip Odası tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Programı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Törene Vali Ersin Yazıcı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nusret Akpolat, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Tabipler Odası Başkanı Mustafa Sezai Demirel,  diğer protokol heyeti  katıldı.

Programda konuşan Vali Yazıcı; “Dünyada, her şeyin insanoğlu için yapıldığını düşündüğümüzde, insanoğlunun tüm nimetlerden istifade edebilmesi için sağlıklı bir şekilde ayakta kalıp hayatına devam ediyor olması lazım. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, doğumdan ölüme kadar olan bu süreçte bedensel ve ruhsal olarak insanoğluna kaliteli, konforlu ve yaşanabilir imkanları sağlamaktadır. Bu sebeple, hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza her zaman  ihtiyaç vardır. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız, insan sağlığının ve onurunun değerli olduğunu verdikleri hizmet ile her daim göstermektedir.” dedi.

Vali Yazıcı, “Ben artık, kalp ameliyatı olmak için başka ülkeye gidilmediğim günleri gördüğüm için Allah'a şükrediyorum. Gurbetçi diye tabir ettiğimiz yurtdışında çalışanlarımızın sağlıkla ilgili efsane hikayelerini çocukluğumda ve gençliğimde dinleyerek büyüdüm. Artık o hikayelerin benim ülkemde üretildiğini gördüğüm için çok mutluyum. Dağın başında, yayladaki vatandaşımı Sağlık Bakanlığının helikopteriyle alıp, merkeze gerekirse Ankara ve İstanbul'a götürüldüğünü gördüğüm için mutluyum” ifadelerini kaydetti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinin Türkiye'nin 23. Fakültesi olarak açıldığını belirten  İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, "Bugün ülkemizin 61 ilinde 93'ü devlet, 38'i vakıf olmak üzere 131 tıp fakültesinde yaklaşık 120 bin öğrenci eğitim görmektedir." dedi.

Program, Vali Yazıcı’nın sağlık çalışanlarına karanfil dağıtması ve fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar