Özel okullarda öğrenim gören öğrencilere eğitim desteği

Özel okullarda öğrenim gören öğrencilere eğitim desteği
A- A+

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere eğitim desteği sağlanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ, depremden etkilenen bölgelerde özel okullarda okuyan ve önceki yıllarda eğitim desteği kapsamına alınıp mezun olmayan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesini kapsıyor.

Destek Tutarları Belirlendi

Tebliğe göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde eğitim gören öğrencilere destek sağlanacak. İlkokul 2, 3 ve 4. sınıflarda öğrenim gören öğrencilere 24.640 TL, ortaokul 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine ise 28.800 TL destek verilecek. Aynı tutar, ortaöğretimde 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için de geçerli olacak.

Her bir öğrenciye verilecek destek tutarları şu şekilde:

  • İlkokul: 24.640 TL (2, 3, 4. sınıflar)
  • Ortaokul: 28.800 TL (6, 7, 8. sınıflar)
  • Ortaöğretim: 28.800 TL (10, 11, 12. sınıflar)

Eğitim ve Öğretim Desteği İçin Koşullar

Tebliğde, eğitim ve öğretim desteğinin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ayrılan ödenekten karşılanacağı, uygulamanın tüm süreçlerinin Bakanlık tarafından belirleneceği vurgulandı. Ayrıca, eğitim ve öğretim desteği verilecek toplam öğrenci sayısının her yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortaklaşa belirlendiği ifade edildi.

Kapsamda Olmayan Konulara Bakanlık Yetkili

Tebliğde belirtilmeyen hususlarda düzenlemeler yapma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na verildi. Bu kapsamda ortaya çıkabilecek tereddütlerin giderilmesi ve düzenlemelerin yapılması için ilgili kurumların yetkilendirildiği aktarıldı.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için geçerli olacak olan bu Tebliğ, yürürlüğe girdi. Tebliğ hükümleri, Milli Eğitim Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütülecek.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar