Mücbir Sebep Hali Uzatıldı

Mücbir Sebep Hali Uzatıldı
A- A+

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yerlerdeki mükellefler için mücbir sebep halinin süresini uzattı. 

Deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan kişilerin vergi beyannameleri ve bildirimlerinin teslim süresi, 30 Kasım 2024 Cumartesi günü sonuna kadar ertelendi.

Hangi Bölgeleri Kapsıyor?

Mücbir sebep halinin uzatılması, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren mükellefleri kapsıyor. Bu illerde bulunan mükellefler, depremler nedeniyle yaşadıkları zorluklar göz önünde bulundurularak vergi yükümlülüklerini belirlenen yeni tarihe kadar yerine getirebilecekler.

Vergi Yükümlülükleri Ertelendi

Mücbir sebep hali nedeniyle, bu bölgelerdeki mükelleflerin deprem tarihi olan 6 Şubat 2023'ten itibaren vermeleri gereken beyannameler ve bildirimler, belirtilen sürenin sonuna kadar ertelenmişti. Yapılan son düzenlemeyle, bu süre 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatılarak mükelleflerin vergi yükümlülüklerini yerine getirmeleri için ek zaman tanındı.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar