"Milletimiz bu dik duruşu tarih boyunca başarmış"

A- A+

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Tümgeneral Tuncay Altuğ İçin Veda Programı Düzenlendi

2024 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları doğrultusunda Orgeneralliğe terfi ederek İstanbul 1. Ordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ onuruna Malatya Nikah Sarayı’nda veda programı düzenlendi.

Veda programına Malatya Valisi Seddar Yavuz ve eşi Hanımefendi Selda Yavuz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel ve eşi, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve eşi, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Zeki Koltukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete ve eşi, Vali Yardımcıları ve eşleri, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve eşi, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın ve eşi, İlçe Kaymakamları, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernek Başkanları ve Muhtarlar katıldı. 

Düzenlenen veda programında konuşan Vali Seddar Yavuz “Bu coğrafyayı vatan yapmak için 1071 Malazgirt Zaferiyle başlayan ve Viyana kapılarına kadar uzanan dirilişimiz ve kıyamımız oldukçaa sancılı ama büyük bir medeniyeti de inşa edecek şekilde, kutsal bir yolculuk olmuştur. Bu yolculuk, birçok bedel ödememize rağmen, medeniyetimizi ve değerlerimizi insanlıkla buluşturmamıza vesile oldu. Aynı zamanda bir medeniyetin liderliğini de bize bahşetti. Bizler, her zaman paylaşmaktan ve bölüşmekten yana olan bir millet olmuşuzdur. Tarihin hiçbir döneminde katletmemiş ve sömürmemiş büyük bir medeniyetin temsilcisiyiz. Ancak, bu medeniyetin liderliği, birçok riski de beraberinde getirdi. Sanayi Devrimi'ni gerçekleştiremeyen atalarımız büyük acılarla yüzleşmek zorunda kaldı. Bugünkü Anadolu topraklarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yeniden işgalden kurtardık. Biz Cumhuriyetin I. Yüzyılını Kuruluş Yüzyılı olarak tanımladık. II. yüzyılını ise "Diriliş ve Kıyam Yüzyılı" olarak tanımlıyoruz. Medeniyetimizin ve milletimizin yeniden yükselişi, gönül coğrafyamızla bütünleşmesi, dünyaya hakkı ve hukuku gür bir sesle ifade eden yeni bir anlayışı temsil ediyoruz” dedi.

Vali Seddar Yavuz şunları söyledi, “Güzel söz söylemek kadar, güzel işler yapmak da hepimizin şiarı olmalı. Gerçekten küresel güçlerin, vekâlet savaşları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmek, parçalamak ve diz çöktürmek için kullanılan aparatlar hakkında elbette bilgi sahibiyiz. DEAŞ'ı kimin kurduğunu, PKK'yı kimin desteklediğini, FETÖ'yü kimin organize ettiğini biliyoruz. Bu hesaplaşma dün başlamadı, bugün de bitmeyecek, yarın da elbette devam edecektir. Ama bizim ne yaptığımız, nasıl durduğumuz ve kendimizi nasıl hazırladığımız çok daha önemli. Türkiye Cumhuriyeti'ni istikrarsızlaştırmak isteyenlere karşı, her zaman şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş ay yıldızlı al bayrağımıza sahip çıkarak, vatanımızı, milletimizi ve değerlerimizi içselleştirerek, bize karşı meydan okuyanlara karşı dimdik ayakta duracağız. Aziz Milletimiz bu dik duruşu tarih boyunca başarmış ve bugün de yarın da elbette başaracaktır.”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar