Meteorolojiden Malatya'ya Yağış Uyarısı

Meteorolojiden Malatya'ya Yağış Uyarısı
A- A+

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Ekim 2024 tarihinden itibaren Malatya’da etkili olacak soğuk hava dalgası ve yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Rapora göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu olması beklenirken, özellikle yüksek kesimlerde don ve buzlanma riski öne çıkıyor.

Yağmur ve Karla Karışık Yağış Bekleniyor
Malatya genelinde yer yer aralıklı yağmur görülecek. Yüksek rakımlı bölgelerde ise karla karışık yağmur beklentisi var. Özellikle Pütürge, Doğanşehir ve Akçadağ gibi dağlık alanlarda gece saatlerinde buzlanma ve don olayları meydana gelebilir.

Hava Sıcaklığı Mevsim Normallerinin Altında
Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 8 derece altında seyredeceğini belirtti. Soğuk hava dalgasının gece saatlerinde etkisini artırması beklenirken, bu durum tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları da etkileyebilir.

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı
Raporda, rüzgarların kuzey yönlerden saatte 40-60 km hızla eseceği, zaman zaman fırtınaya dönüşerek 70-90 km/sa hıza ulaşabileceği belirtildi. Özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalara ve çatı uçmalarına karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşlara Uyarılar
Malatya’nın yanı sıra komşu iller olan Elazığ, Tunceli ve Bingöl’de de buzlanma ve don riski olduğu açıklandı. Sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiğini ve tarımla uğraşanların ürünlerini soğuk hava koşullarına karşı korumaları gerektiği bildirildi. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar