Emniyete 78 yeni araç tahsis edildi

Emniyete 78 yeni araç tahsis edildi
A- A+

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya’da, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına alınan 80 adet yeni aracın devir teslim töreni gerçekleştirildi. Araçlardan 78’i Emniyete, 2’si ise Jandarmaya tahsis edildi. Törende araç alımına destek verenlere veya temsilcilerine plaket takdim edildi. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesinde çişleri Bakanlığı tarafından Emniyet- Jandarma birimlerine tahsis edilen araçlarının hizmete alım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Törene Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Erman Kiraz, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral   Hüseyin Sabri Akyol, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,  İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolunay Başer, Üniversite Rektör Yardımcıları, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, MHP İl Başkanı Gökhan Gök,  Siyasi İl Parti Temsilcileri, kurum müdürleri, Emniyet ile Jandarma Teşkilatı mensupları ve hayırsever firmaların temsilcileri  katıldı.

İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde 10 aracın enkaz altında kaldığını belirterek, toplam 23 aracın kullanım ömrünü tamamladığını söyledi.

Emniyet Müdürü Çankal, sözlerine şöyle devam etti:  “Emniyet teşkilatımız milletimizin huzur ve güvenliğini sağlama noktasında büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Görevini etkin şekilde yerine getirebilmesi için ihtiyaç duyduğu teknolojik donanımlara, araç ve gereçlerin yenilenmesi, modernize edilmesi hayati öneme sahiptir. Bugün hizmete sunacağımız bu yeni araçlar teşkilatımızın operasyonel kabiliyetlerini güçlendirilebilecek, hızlı ve etkin müdahaleler yapabilmemize imkan sağlayacaktır.” 

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda meydana gelen büyük değişim ve değişiklikler aynı zamanda güvenlik güçlerimizin modern imkanlarla ve teknolojilerle donatılması için böylelikle halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için gece gündüz çalışıyor ve gayret ediyoruz. İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan ve emniyet ve jandarma teşkilatımızın araçlarının yenilenmesi ve halkımızın huzur ve emniyetinin sağlanması bakımından yeni imkanlarla buluşturulması projesi kapsamında hepinizin bildiği gibi ve tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde İstanbul'da tören düzenlendi. Bu kapsamda şehrimize gerek İçişleri Bakanlığı bütçemizden gerek valiliğimizin bütçesinden ve hayırseverlerimizin desteğiyle bugün seksen tane pırıl pırıl aracın emniyet ve jandarma teşkilatımıza teslim edilmesi için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki biz Malatya'daki her bir kardeşimizin huzur ve güvenle yaşayabileceği bir Malatya'yı tesis etmek için benim koordinasyonumda Jandarma birimlerimiz, istihbarat birimlerimiz gece gündüz çalışıyoruz. Her gün planlı ve şok uygulamalarla özellikle geleceğimizin teminatı sevgili evlatlarımıza uzanan kirli elleri engellemek için mücadele ediyoruz Başta narkotik suçlar olmak üzere her bir suçu takip ediyor ve öncelikle suçun önlenmesi için gayret ve çaba sarf ediyoruz” dedi.

80 adet yeni aracın teslimine değinen Yavuz, “Öncelikle bu güzel araçları halkımızın hizmetine sunulmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, göreve geldiği günden bu yana halkın huzur ve güvenliği için proje gerçekleştiren İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya birlikte çalıştığımız emniyet ve jandarma birimlerine, emniyet personellerine ve hayırsever iş insanlarımıza teşekkür ederim” diyerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programda 80 yeni araç alımına katkıda bulunan hayırsever iş insanlarından; LC Waikiki Mağazacılık Hiz. Tic. A.Ş., Çalık Denim Tekstil Sanayi, Berat Un ve Yem Fabrikası Nak. Gıda Paz. ŞTİ., İlbak Holding A.Ş. ve Mesut Kilit A.Ş. firmalarının temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Seddar Yavuz, plaket takdim etti.

Törenden sonra yeni araçlar şehir turu atıldı. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar