Malatya'nın Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı'na tescil belgesi

Malatya'nın Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı'na tescil belgesi
A- A+

Malatya Büyükşehir Belediyesi BELSOS tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde Malatya’nın zengin mutfağında yer alan Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Köftesi) ve Simit Pilavı Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti. 

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen gastronomi değerlendirme toplantısında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı’nın tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti. Başkan Gürkan Malatya’nın yemeklerine coğrafi işaret belgesi almaya devam ettiklerini belirtti.  

Başkan Gürkan, “Bugün itibariyle Lahana Sarması ve Simit Pilavımız, Tescil Kurulu tarafından tescil edilmeye hak kazanmıştır. Simit Pilavımızın ve Lahana Sarmamızın Coğrafi İşaret Belgesi hayırlı olsun. Yiyenlere afiyet olsun” ifadelerini kullandı. 

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Malatya’nın lezzetlerinden olan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı, Malatya’da 32 ve 33’üncü coğrafi tescil belgesi alan ürünler oldu. 

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı 

Belge takdiminin ardından Vali Hulusi Şahin ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile paydaş kurum ve STK’ların katılımlarıyla Malatya UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı İstişare Toplantısı gerçekleştirdi. 

Gerçekleştirilen toplantı sırasında sinevizyon eşliğinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Nedir? Yaratıcı Şehirler Ağının Malatya İçin Faydaları, Başvuru Süreci, Lobi Çalışmaları, Strateji Eylem Planı Hazırlıkları, Logo Çalışmaları ve Mevcut Durum Analizi ve Stratejisi konularında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.  

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar