Malatyalı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

Malatyalı şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı
A- A+

Konya'da askeri aracın tıra arkadan çarpması sonucu şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur (29) memleketi Malatya’da toprağa verildi.

4 Ocak’ta Konya-Adana kara yolunun 15. kilometresinde seyir halinde olan askeri araç, yoğun sis nedeniyle 42 ABZ 753 plakalı tıra arkadan çarptı.

Kazada, Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur ile er Halil Seltan şehit düştü.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Uğur’un naaşı, düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Malatya’ya getirildi.

Şehidin naaşı askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehir mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Battalgazi ilçesi Göller Mahallesi’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine; Cenaze törenine; şehidin cenaze törenine  hamile olduğu bildirilen eşi Beşire Uğur, babası Metin ve annesi Sebahat Uğur'un yanı sıra diğer aile fertleri ve yakınları, Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Çolak’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bentli, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin naaşı askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. 

Şehir mezarlığında Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Battalgazi ilçesi Göller Mahallesi’nde toprağa verildi.

Şehidin babası Metin ile annesi Sebahat Uğur, eşi Beşire Uğur ve yakınları gözyaşı döktü. Eşinin bir aylık hamile olduğu öğrenildi.

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar