Malatya'da Vatandaşlara Kaçak Yapı Uyarı

Malatya'da Vatandaşlara Kaçak Yapı Uyarı
A- A+

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, deprem sonrası bazı vatandaşların kırsal alanlarda izinsiz olarak ve özellikle hazineye ait alanlarda kaçak yapılaşmaya yeltendiğini belirterek, istenmeyen sorunlar yaşanmaması için buna son verilmesi uyarısında bulundu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün Valilik aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle; 

“6 Şubat 2023 tarihinde Merkez üstü Kahramanmaraş olan  depremden İlimizde olumsuz etkilenmiş olup depremde çok sayıda can ve mal kaybı meydana gelmiştir.

Can ve mal kaybının oluş sebeplerinin başında güvenli olmayan yapıların yıkılması veya ağır hasar almasıdır.

İnsanlarımızın daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşamlarını devam ettiresi için Devletimiz ilk etapta geçici barınma alanları oluşturmuş, kalıcı konutların yapılması için ise tüm Devlet imkanlarını  seferber etmiş durumdadır.

İdaremize gelen duyumlardan bazı vatandaşlarımızın kırsal alanlarda İlgili Belediyelerden izin almadan ve özellikle Hazineye ait alanlarda kaçak yapılaşmaya yeltendiği anlaşılmaktadır.

Hem can ve mal güvenliği açısından hem de hukuki açıdan istenmeyen sorunlar yaşanmaması için kaçak yapılaşmaya gidilmemesi,  varsa taleplerin İlgili Belediyelere ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerine (Milli Emlak Birimlerine) yapılması kamuoyuna önemle duyurulur.”

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar