Malatya'da KETEM Sağlık Durağı Hizmete Girdi

Malatya'da KETEM Sağlık Durağı Hizmete Girdi
A- A+

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında kurulan “KETEM Sağlık Durağı” açılışı yapıldı.

Açılışa Sağlık İl Müdürü  Dr.Öğr.Üyesi Erhan Berk, Vali Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ve Sağlık Müdürlüğü görevlileri katıldılar.

Kanser hastalıklarının erken teşhisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kurulan “KETEM Sağlık Durağında görevlilerle sohbet eden Hanife Yazıcı; “Kanser son yıllarda ciddi manada artış gösterdi. KETEM erken tarama ile bu hastalığın önüne geçilebilir ve tedavisi uygulanabilir. Erken teşhisin hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz. Tek ricamız herkesin bu konuda duyarlı olması ve çevresindekilere bu farkındalığı aşılamasıdır.” dedi.

Kanser taramalarında farkındalık oluşturmak amacıyla emeği geçenleri kutlayan Hanımefendi Hanife Yazıcı, İl Sağlık Müdürlüğüne, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek programı sonlandırdı.

Bu arada, Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezleri (ASM)’nde;40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması ve 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kolorektal kanser taramaları ücretsiz olarak yapılıyor. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar