"Malatya’da çözülmeyen sorun bırakmayacağız"

A- A+

Vali Seddar Yavuz, depremin ardından Malatya'nın yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şikayet etmeyi bırakıp, sorunları birlikte çözmeye odaklanmalıyız. Artık beklemeye tahammülümüz yok” dedi.


Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Süt Sağım Makinesi ve Süt Soğutma Tankı Dağıtım Töreni’nde konuşan Vali Seddar Yavuz, şehrin yeniden inşa edilmesi için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti. 6 Şubat depreminin etkilediği illerden biri olan Malatya’da, Vali Yavuz, hem tarım ve hayvancılık alanında yapılan desteklemelerden bahsetti hem de şehrin geleceğine yönelik önemli mesajlar verdi.

Vali Seddar Yavuz,Artık şikayet etme günü değil, el birliğiyle bu şehri ayağa kaldırma günüdür. Şikayet etmeyi bırakıp, sorunları birlikte çözmeye ve bu şehri yeniden inşa etmeye odaklanmalıyız. Malatyalı kardeşlerime sesleniyorum; depremin üzerinden 16 ay geçti ve artık beklemeye tahammülümüz yok. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Hızlı ve kararlı adımlarla çalışmalara başladık. Şu anda şehrin çeşitli bölgelerinde devam eden projelerimizi hızla tamamlamak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Malatya’da çözülmeyen sorun bırakmayacağız. Hep birlikte çalışarak bu şehri daha da güçlü bir şekilde inşa edeceğiz.” dedi.

Vali Yavuz, şehrin yeniden inşasında tüm Malatyalılara birlik çağrısı yaptı.


Malatya’da "DAP ile Battalgazi'de Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi" projesi kapsamında 125 çiftçiye seyyar süt sağım makinesi, 10 çiftçiye ise süt soğutma tankı dağıtıldı. Proje kapsamında yaklaşık 2,9 milyon TL'lik bütçe ayrılırken, bu miktarın %30’u çiftçiler, %70’i ise DAP İdaresi tarafından karşılanacak. Tören, zirai ekipman, fide ve tohum dağıtımı ile sona erdi. 

Bu arada törene, Vali Seddar Yavuz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İl Tarım Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, DAP Bölge Kalkınma İdari Başkan Yardımcısı Mehmet Özdoğan ve çiftçiler katıldı. 

Kubbedagi.com'da yayınlanan haberler kendi haber merkezi veya haber paylaşımı yaptığı müstakil diğer haber sitelerinin haberleridir. Bu nedenle Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı kaynaklı haberlerin dışında diğer haberlerin alınıp başka sitelerde yayınlanmasına kesinlikle izin yoktur.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar